Coronavirüsle Mücadeleye Renkli Maskelerle Destek

Maske kullanmanın önemine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için Gazzeli genç sanatçılar, maskeleri renklendiriyorlar.

26.03.2020-14:07 - (Son Güncelleme: 26.03.2020-14:07) Coronavirüsle Mücadeleye Renkli Maskelerle Destek
Gazze'de 3 genç sanatçı bir atölyede bir araya gelerek coronavirüsle mücadeleye destek veriyor.

Sanatçılar, boya ve fırçayla tıbbi maskelere çocuklar için komik, yetişkinler için sevgi, özgürlük veya koronavirüs temalı çizimler yapıyorlar.

Bu maskeleri talep edenlere ücretsiz olarak dağıtan sanatçıların sosyal medyadan paylaştıkları rengarenk maskeler büyük ilgi görüyor.

Filistinli sanatçı Dargam Karika, başlangıçta Gazze Şeridi'ndeki insanların maske kullanımına önem vermediklerini gördüklerini ve farkındalık oluşturmak için maskeleri boyamaya karar verdiklerini belirtti.

Karika, halktan güzel tepkiler aldığını söyledi.

Sanatçı Tamir Dib de "Biz yıllardır ekip olarak fırçalarımız ve boyalarımızla çalışıyoruz. Bugün de koronavirüsle mücadelede maske kullanımını yaygınlaştırmak için bir araya geldik." dedi.

Toplumun maske kullanımını önemsemediğini, bunun önemine dikkati çekmek için böyle bir fikir geliştirdiklerini belirten Dib, maske kullanımının kimilerinin düşündüğü gibi utanılacak bir şey olmadığını aksine toplumun sağlığını korumak için önemli olduğunu vurguladı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal