Coronavirüs Sürecinde İnternetten Kitap Satışları Arttı

Coronavirüs salgını kitap satışlarına yaradı. Salgın sürecinde internetten kitap satışları yüzde 30 arttı.

30.06.2020-14:10 - (Son Güncelleme: 30.06.2020-14:09) Coronavirüs Sürecinde İnternetten Kitap Satışları Arttı

Dünyada 10 milyondan fazla kişiyi etkileyen coronavirüs pandemisi kitap satışlarına yaradı. Salgın sürecinde internetten kitap satışları yüzde 30 arttı.

Kısıtlamaların kalkmasıyla beraber şehir dışına giden tatilciler, internet üzerinden kitap siparişi vermeye devam ediyor.

Coronavirüs salgını sürecinde Çanakkale'de kitabevi işleten Emrah Güneri, dükkanını kapattı ve dijital satışa devam etti.

Çanakkale merkezde 8 yıldır kitabevi işleten Emrah Güneri, bu süreçte internet üzerinden kitap satışlarının yaklaşık yüzde 30 arttığını ve şehir dışına giden tatilcilerin de hala daha internet üzerinden kitap almaya devam ettiklerini söyledi.

Corona döneminde internet üzerinden kitap satışlarının yaklaşık yüzde 30 ile 40 arasında bir artış olduğunu belirten Güneri, "Pandemi sürecinin başlamasıyla birlikte kitabevimizi kapattık. Evden çalışmaya devam ettik. Bu dönemde kitabevi kapalı olduğu için satışlarımızı internet üzerinde yoğunlaştırdık. Bu 3 aylık süreçte internet satışları yüzde 30 ile 40 civarında arttı. Normalleşme sürecine girilmesiyle birlikte kitabevimizi yine açtık, ama ağırlıklı satışlar hala daha internet üzerinden devam ediyor" dedi.

Güneri, "Yazlıklarına giden, bu dönemi evlerinde oturarak geçiren insanlar internet alışverişleriyle kitaplara ulaşmaya sürdürüyorlar" diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal