Corona Günlerini Bir Klip Çekerek Değerlendirdiler

Semazen İsmail Ecevit, coronavirüs pandemisi nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması günlerini değerlendirdi.

02.06.2020-13:29 - (Son Güncelleme: 02.06.2020-13:27) Corona Günlerini Bir Klip Çekerek Değerlendirdiler

Aziz Mahmud Hüdayi'ye ait olan "Neyleyim Dünyayı Bana Allah'ım Gerek" ilahisi eşliğinde İstanbul'un simgesel mekanlarında mevlevi kıyafetleriyle sema gösterisi yapan Semazen İsmail Ecevit’in bu gösterisini fotoğrafçı İlker Cihat Çatak klipleştirdi.

Ayasofya, Sultanahmet Camisi, Üsküdar sahili gibi mekanlarda çekilen klip, fotoğraf kareleri ve videolardan oluşuyor.

Küçük yaşlarından itibaren semazenliğe ilgisi olan Ecevit, özel bir şirketin İnsan Kaynakları departmanında çalışıyor.

Ecevit, "2006 yılında Fatih'te bir meşk programına gittim ve orada semazenleri izledim. Gönlümden, 'Ben de sema etmeliyim.' diye geçirdim. Böylece 2006 yılında sema dersine başladım. 2 yıl boyunca semazenlik eğitimi aldım. 2008 yılında sikkemi giydim ve sema etmeye başladım." dedi.

"MÜSLÜMANLIK ÖNCE İNSANLIKTIR"

İlerleyen günlerde bir klip daha çekeceklerini ifade eden Ecevit, "İstanbul'da camiler ve medreseler her yerde. Çamlıca'ya çıkıp baktığınızda her yerde cami görürsünüz. Bizler de bu şekilde düşündük, sema ve İstanbul'u birleştirmeye karar verdik. Müslümanlık önce insanlıktır. Bizler bu anlayış içerisinde yürümeye çalışıyoruz, umarım başarılı olabiliriz." diye konuştu.

İlker Cihat Çatak ise projeyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Aklımda böyle bir şey olduğunu söyledim. Üsküdar, Ayasofya, Sultanahmet, Kandilli, Kuleli gibi yerlerde bir kombinasyon oluşturarak klibi çektik. İstanbul medeniyetlerin beşiğidir. İstanbul, konumu itibarıyla da tüm medeniyetleri bir arada saran, kucaklayan bir yapısı olduğu için birbirimizden uzak kaldığımız bu zamanlarda gönülleri de bir etmesi için böyle bir klip hazırladık."

Seyahat fotoğrafçılığı yapan Çatak, "İstanbul'un o ruhani havası herkes tarafından fark ediliyor. Sema ile İstanbul'u güzel karelerle çekip insanlara anlatmak istediğimiz şeyleri daha güzel ulaştırmayı düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal