Çocuk Kitaplarında Sapıklık Diz Boyu

Gül ve Düşün isimli 'çocuk kitabı'ndaki öyküden ahlaksız satırlar...

27.08.2020-14:15 - (Son Güncelleme: 27.08.2020-18:02) Çocuk Kitaplarında Sapıklık Diz Boyu

Gül ve Düşün isimli çocuk kitabının yazarı Musa Dinç'in, kitabında yazmış olduğu ahlaksız satırlar, sosyal medyanın gündemine oturdu. Sözde çocuk kitabı olarak raflarda yer alan kitabın, çocuklara uygun olmayan anlatımları tam anlamıyla 'skandal'. Arı Sanat Yayınevi tarafından basılan 15 farklı masalın yer aldığı kitapta, 15. masaldaki tecavüz hikayesi, tepkileri üzerine çekti.

Tecavüzü Meşrulaştıran Satırlar
Kitapta bir tilkinin ayıya tecavüz etmesi anlatılırken, tecavüzü meşrulaştıran ifadelere yer veriliyor.
Musa Dinç, sosyal medya hesabından tepkiler üzerine açıklamada bulundu. Dinç, "Erdemli bir davranış sergileyerek özür diledim, kitap satış dışı tutuldu; yayınevi ve benim elimde olanları imha ettik. Hakaret ve küfürler suç teşkil ediyor. Beni tanıyan ve bilenler nasıl bir insan olduğumu herkes biliyor" ifadelerini kullandı.

Yayınevinden Özür Mesajı
Arı Sanat Yayınevi ise kitabın satışının ve dağıtımının 2019'da durdurulduğunu açıklayarak özür diledi. Ancak buna rağmen kitabın bazı internet sitelerinde yer aldığı belirtilen açıklamada, "Bu konuda gerekeni yapacağız" denildi. Yayınevi ayrıca "Durumun düzelmesi için hukuku süreç başlamıştır. Sayfamızdan takip edebilirsiniz. Tekrardan tüm okurlarımızdan özür dileriz" açıklaması yaptı.

MEB: 'Kitap, MEB Onaylı Değildir'
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), "Gül ve Düşün" isimli kitabın Bakanlık onaylı olmadığını açıkladı.

Bakanlıktan, bugün medyaya yansıyan "Gül ve Düşün" isimli hikaye kitabı üzerinden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a ve Milli Eğitim Bakanlığına yönelik ortaya atılan iddialar üzerine bilgilendirme yapıldı.

Bilgilendirmede, "Milli Eğitim Bakanlığı, yalnızca bünyesindeki ders kitaplarının onayını vermektedir. Medyaya yansıyan söz konusu içerik, hikaye kitabı kategorisindedir, Bakanlığımız yayın ve kontrol alanında değildir." ifadesine yer verildi.

Bakanlığın bilgilendirmesinde "Gül ve Düşün" isimli kitabın MEB onaylı olmadığı vurgulandı.

Eğitim-Bir-Sen, yüz kızartıcı ifadeler içerdiği gerekçesiyle "Gül ve Düşün" isimli kitabın yazarı Musa Dinç ve yayınevi hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıklamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal