Çini Ustası Atölyesini Evine Taşıdı

64 yaşındaki çini ustası Abdurrahman Yıldız coronavirüs tedbileri kapsamında "Evde kal" çağrılarına uyarak evinin bir bölümünü atölyeye dönüştürdü.

04.04.2020-16:07 - (Son Güncelleme: 04.04.2020-16:04) Çini Ustası Atölyesini Evine Taşıdı
Çocuk yaşlarda başladığı sanatta yarım asrı deviren Kültür ve Turizm Bakanlığı çini sanatçısı Abdurrahman Yıldız, çiniden pano, vazo, saat ve tablolar yapıyor.

Sanatçı, 65 ve üzeri yaşlardaki kişilere getirilen sokağa çıkma yasağına tabi olmasa da coronavirüs için alınan tedbirlere elinden geldiğince uyuyor ve zorunlu olmadıkça evinden çıkmıyor.

Evinin bir odasını atölyeye çeviren Yıldız "Sabah kalktığımda atölyeme gider gibi odama giriyorum ve çalışıyorum. Bu sayede hem çalışmalarımdan uzak kalmamış oluyorum hem de evde boş dururken oluşabilecek can sıkıntısından kurtuluyorum. Böylelikle toplumumuz için güzel bir örnek oluşturduğumu da düşünüyorum." dedi.

Sanatçı Yıldız, evde kaldıkları için canı sıkılanlara, "Evde kaldığımız süreçte elinde meşgalesi olmayıp canları sıkılan herkesin bir sanat dalıyla hobi olarak da olsa ilgilenmesini tavsiye ederim. Bu hobiyi çocuklarımızla da yapabiliriz. Bu sayede çocuklarımız da tablet, telefon ve televizyonlardan uzak kalmış olur. Çünkü çini keyifli bir uğraş." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" sloganıyla başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası'na destek için üzerinde çalıştığı eserlerini internetten ya da imkanı olursa sergi açarak satmak istediğini dile getiren Yıldız, "Satıştan elde edeceğim gelirle kampanyaya destek olmak istiyorum. Elimden bu geliyor, herkesi gücü nispetinde kampanyayı desteklemeye davet ediyorum." ifadelerini kullandı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal