Cingöz Recai Nerede Çekildi

Peyami Safa'nın ölümsüz eseri Cingöz Recai bir kez daha beyazperdeye aktarıldı. Başrolünde Kenan İmirzalıoğlu'nun yer aldığı Cingöz Recai filminin nerede çekildiğini haberimizde yer verdik...

16.07.2020-13:49 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-13:47) Cingöz Recai Nerede Çekildi

Cingöz Recai karakteri, Peyami Safa’nın polisiye hikayelerinde kaleme aldığı bir roman kahramanıdır. Bu karakterin öyküleri, Türk sinemasında daha önce 1954 ve 1969 yılları olmak üzere iki kez beyaz perdeye uyarlanmıştır. Bu filmlerin ilkinde, Recai karakterini Turan Seyfioğlu, ikincisinde Ayhan Işık canlandırmıştır. Cingöz Recai: Bir Efsanenin Dönüşü filmi ise, 2017 senesinde bu defa farklı bir senaryo ile izleyicilerin beğenisine sunulmuştur. Filmin yönetmenliğini Onur Ünlü, senaristliğini ise Kerem Deren ve Pınar Bulut üstlenmiştir. Başrollerinde ise Kenan İmirzalıoğlu, Haluk Bilginer ve Meryem Uzerli oynamıştır. Aksiyon ve polisiye türündeki bu film, izleyiciler tarafından beğenilmiştir. Peki Cingöz Recai nerede çekildi? Cingöz Recai filminin konusu ne? Oyuncuları kimler?

Cingöz Recai Konusu

Cingöz Recai filminin konusu, zorlu bir soygun için yapılan planları ve Cingöz Recai’nin, ezeli düşmanının peşine düşmesini anlatmaktadır.

Zenginden alıp yoksula veren iyiliksever, karizmatik ve centilmen bir hırsız olan Cingöz Recai, seneler sonra ekibi ile birlikte bir soygun daha gerçekleştirmek için planlar yapmaya başlar. Bu defa soyguna sadece kendi ekibiyle gitmeyecektir. Bunun yerine, büyük bir çetenin içine girer ve bu çete ile birlikte soygun için gerekli hazırlıkları yapar. Teknoloji konusunda deha olan bir adamın evini soyacaklardır.

Bu soygun için kılıktan kılığa giren ve türlü oyunlar oynayan Cingöz Recai’nin asıl hedefi ise başkadır.

Cingöz Recai, çok uzun zamandır Hayalet lakaplı birinin peşindedir. Bu kişiye büyük nefret besleyen Recai, çete ile beraber yapılacak soygun planları sayesinde Hayalet’e git gide daha çok yaklaşacaktır. Cingöz Recai filmlerinin diğer ikisinde de adı geçen komiser Mehmet Rıza, bu filmde de Recai’ yi yakalamak için sürekli uğraşacaktır.

Cingöz Recai Filmi Nerede Çekildi

Cingöz Recai: Bir Efsanenin Dönüşü filminin bir bölümü İstanbul’da, diğer bölümü ise Rusya’da, Saint Petersburg şehrinde çekilmiştir.

Cingöz Recai Oyuncuları

- Kenan İmirzalıoğlu: Cingöz Recai

- Haluk Bilginer: Mehmet Rıza

- Meryem Uzerli: Göze

- Musa Uzunlar: Hayalet

- Fatih Artman: Eren

- Algı Ege: Hülya

- Ushan Çakır: Arsen

- Selim Bayraktar: Adil

- Hakan Boyav: Ayıboğan

- Serkan Keskin: Sadri

- Meriç Aral: Filiz

- Boran Kuzum: Cüneyt

Bu oyuncular dışında filmde Günay Karacaoğlu, Deniz Hamzaoğlu, Eser Eyüboğlu, Kenan Ece, Arsal Mazmanoğlu, Laçin Ceylan, İcmal Aktuna ve Erşan Utku Ölmez gibi isimler de rol almıştır.

Cingöz Recai Film Ekibi

- Yönetmen:Onur Ünlü

- Yapımcı: Hayri Aslan

- Senaryo: Kerem Deren, Pınar Bulut

- Hikaye: Peyami Safa

- Görüntü Yönetmeni: Vedat Özdemir

- Kurgu: Emre Boyraz

- Müzik: Hasan Özsüt

- Yapım Şirketi: Limon Film





DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal