'Ceviz Ağacı' Cannes Film Festivali'nde

Rüyada at görmek geleneksel manada bir dileğinizin gerçekleşmesi anlamına geliri. Bunun hem psikolojik hem de manevi manada yorumlanması gerekiyor. Rüyanızı gördüğünüz anda uyandıktan sonra kısa kısa noktalar halinde de olsa not tutmaya dikkat etmelisiniz. Rüyalar kolaylıkla unutulabilir.

26.06.2020-15:10 - (Son Güncelleme: 26.06.2020-14:38) 'Ceviz Ağacı' Cannes Film Festivali'nde

Cannes Film Festivali, tarihinde ilk kez online düzenlendi. Yönetmenliğini Faysal Soysal'ın üstlendiği ve edebi derinliği ile film eleştirmenlerinin beğeniyle bahsettiği 'Ceviz Ağacı' (Silenced Tree) filmi Cannes Film Festivali'nde sinemaseverlerle buluştu.

Üç Yol filminden sonra Soysal'ın ikinci uzun metrajlı filmi, günümüzde sayıları gittikçe artan kadın cinayetleri, kadına şiddet ve darbe döneminde susan/susmak zorunda kalan insanların vicdan hikayelerinin merkezine, esas meselesi kendi varoluşu ve hayata tutunması olan fiziken aciz ve zayıf bir edebiyat öğretmeninin toplum adına bütün cinayetleri üstlenmesini konu alıyor.

Yönetmen Faysal Soysal, Ceviz Ağacı'nın Cannes'da gösterilmesiyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Ceviz Ağacı, ilk olarak uluslararası boyuttaki en büyük film marketlerinden olan Berlin European Film Market'te gösterildikten sonra şimdi de Cannes Film Market'te gösterildi. Orada gösterim yapmak tabi ki büyük avantaj. Diğer yandan o kadar film var ki dünyanın dört bir yanından katılan, ilgi göstermediğiniz ve doğru planlama yapmadığınız vakit gösterimlerden kimsenin haberi olmuyor."

Türkiye'den ikisi belgesel, ikisi kurmaca olmak üzere 4 film gösterildiği Cannes Film Festivali'nde belgesel kategorisinde Pelin Esmer'in Kraliçe Lear ve Kıvılcım Akay'ın Amina filmleri yer alırken, kurmaca kategorisinde ise Ceviz Ağacı'nın yanı sıra ve Ali Aydın'ın Kronoloji filmleri olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal