Cem Yılmaz’ı ve Sinemaseverleri Hayal Kırıklığına Uğratan Karakomik Filmler

19 Ekim’de 2019’da deneysel bir çalışma olarak vizyona giren ve şu anda dijital platformlarda izleyebileceğiniz Karakomik filmlerinin gişede umduğunu bulamamasının sebepleri...

18.05.2020-12:22 - (Son Güncelleme: 18.05.2020-17:37) Cem Yılmaz’ı ve Sinemaseverleri Hayal Kırıklığına Uğratan Karakomik Filmler

Haber 365 (Kültür Sanat Servisi) Cem Yılmaz Karakomik filmiyle son dönemde alışık olunmayan deneysel bir çalışmaya imza attı. Sinemaseverler için bir biletle iki Cem Yılmaz filmi izlemenin cazip geleceğini düşünen başarılı komedyen filmin gişesinde umduğunu bulamadı.

Filmin oyuncu kadrosunda bizi şaşırtan isimler yoktu. Karakomik’te herzamanki gibi Ozan Güven, Özkan Uğur, Can Yılmaz, Zafer Algöz, Cem Davran, Cemre Ebuzziya, Uraz Kaygılaroğlu ve Nilperi Şahinkaya’yı izledik.

Karakomik, Türk sinemasında da alışık olmadığımız bir çalışma olarak hafızalarımızda kaldı.

Cem Yılmaz’ın “Hokkabaz’ı sevenler bu filmi de sever” dediği Karakomik’in gişede çakılmasının ve usta komedyeni hayal kırıklığına uğratmasının sebebi neydi?

19 Ekim 2019’da vizyona giren Karakomik için Cem Yılmaz, Arog, Gora filmlerinde olduğu gibi büyük bütçeler ayırmadı. Çoğunlukla aynı mekanlarda geçen filmi izlerken de bunu hissedebiliyorsunuz.



2 Arada filminde arabalı vapurda çalışan “Metin” adlı karakterin dramasına şahit oluyoruz. Ayzek lakaplı Metin, yalnızdır ve hayatına dair tek motivasyonu dişlerini yaptırmaktır. Bunun için para biriktirir. Bir gün arabalı vapur kiralanır ve biriktirdiği paranın çalınması olayların da başlamasına neden olur.

Bir de filmde karar merci var. Arabalı vapurun ait olduğu şirket başka bir şirkete satılınca Ozan Güven’in hayat verdiği karakter, yeni dönemde kimin işte kalıp kimin gideceğine karar verir. Ayzek’in karakteri de bununla beraber değişimler geçirir.

2 Arada filminde Cem Yılmaz’ın yapmaktan çok hoşlandığı bir seri gönderme bulunuyor. Ayzek ismi 1976’da yayınlanan The Love Boat dizisinden geliyor. Hatta filmin jeneriği de dizinin jeneriğinin tıpa tıp aynısı.

Vapura çekim için gelen yönetmenle de Kıvanç Boraönü’ne gönderme yapılıyor. Kıvanç Boraönü daha önce Cem Yılmaz’ın bir filminin yönetmenliğini de yapmıştı ve vapurda çekilen filmi nitelendiren Ayzek karakteri “Bir Gora Değil” esprisini yaparak kendi filmine gönderme yapıyor. Çekim esnasında rolünü yapamayan bir oyuncuya en son oynadığı film soruluyor ve oyuncu Ozan Güven’in senaristliğini yaptığı “Annemin Yarası” cevabını veriyor. Sadece kendine değil oyuncularına da ufak bir kıyak geçen Cem Yılmaz üst üste göndermeler yaparken izleyiciyi sıkacağını da hiç düşünmemiş.



İkinci filmin adı ise Kaçamak. Adından da anlaşılacağı üzere evli bir grup erkek hafta sonu eşlerine yalan söyleyerek sözde kafa dinlemek için bir spa merkezine gidiyor. 4 arkadaş akşam kaçamak için odalarına gidince ertesi sabah aralarından biri kayboluyor. Arkadaşlarını arama macerasında da bir uzay gemisiyle karşılaşıyorlar. Bu uzay gemisi de “Arrival” filmindeki geminin tıpa tıp aynısı. Hollywood sinemasına bilim-kurgu parodisi niteliğindeki filmde önem verilen tek şey görsel efektler olmuş. Öte yandan iki filmde de erkek oyuncu baskınlığı da gözlerden kaçmıyor.

Filmin gişede çakılmasının bir başka sebebi de Cem Yılmaz’ın sosyal medyada her ota, çiçeğe tweet atıp konu şehitler olunca sessiz kalmasıydı. Bu duruma tepkisiz kalmayan sosyal medya kullanıcıları da “Cem Yılmaz filmlerine gitmiyoruz” diyerek tepki koymuştu nitekim bu tepki de başarılı olmuşa benziyor. Bu yüzden hiç bir kesim hafife alınmamalı.

Kısacası, Cem Yılmaz’ın deneysel çalışması onun hayranları tarafından bile büyük eleştirilere maruz kaldı ve hüsranla sonuçlandı. Bu yüzden nasılsa izleniyor diye ısıtıp ısıtıp aynı şeyleri aynı oyuncularla beyazperdeye koymak ve sinemaseverleri hafife almak bence en büyük yanlış.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal