Çapa Dövmesi Anlamı

Çapa dövmesi anlamı nedir? Çapa dövmesi ne anlama gelir? Çapa dövmesini kim yaptırır? Çapa dövmesi nasıl uygulanmalıdır?

25.06.2018-17:32 - (Son Güncelleme: 20.05.2021-11:00) Çapa Dövmesi Anlamı

Çapa dövmeleri genellikle denizcilik ile ilgili görülebilir fakat bu dövmenin taşıyıcısının yüklediği anlam ve varyasyon ile birlikte çeşitliliği sadece deniz tutkusu taşıyanları değil, hemen her kesimden insanı cezbeden bir tasarıma sahiptir.

ÇAPA NEDİR?

Çapa, denizde gemilerin dalga ve akıntıya karşı sürüklenmesini engelleme maksadıyla suya bırakılmış olan çengel uçlu ağır demir bir araçtır. Denizcilik alanı açısından oldukça önemli olan çapa, taşımış olduğu hayati önemle, denizciler açısından oldukça önemli bir konuma sahiptir.

ÇAPA DÖVMESİ ANLAMI NEDİR?

Deniz taşıtlarının bulunduğu yere sabitleme maksatlı kullanılan çapa, dövme modeli olarak tercih edildiği takdirde; ayakları yere sağlam basan, kararlı bir kişiliğe sahip olma, doğru gördüğü fikirlerinden vazgeçmeyen, belli bir ağırlığı olan, güçlü ve sadakat duygusu içerisinde olan bir insan olduğunuzu göstermek için kullanabileceğiniz bir simge haline gelebilir.

ÇAPA DÖVMESİNİ KİM YAPTIRIR?

Hayatınızda yer bulan önemli birisinin ismi ile birlikte kullanarak o kişinin de hayatınızdaki değişmeyen bir sabit olduğunu belirtebilirsiniz. Bu eşiniz, çocuğunuz, en iyi arkadaşınız veya anne babanız da olabilir. "Aile" ya da "family" yazdırma yolu ile de bu fikri biraz daha geniş bir alana taşıyabilirsiniz. Bu şekilde aileden biri olarak gördüğünüz her insan bu dövme ile beraber sizinle birlikte yaşayacaktır.

ÇAPA DÖVMESİ NE ANLAMA GELİR?

Anlam olarak çiftler için de oldukça uygun bir dövme modellerinden birisidir. Çapa dövmesi yaptıran sevgililer birbirine karşı olan tutkularını, sadakatlerini, bağlılıklarını da bu şekilde göstermiş olurlar. Birbirlerine demir attıkları son liman olarak gördüklerini simge yolu ile belirtirler. Çiftlerden birinin çapa, diğerinin de gemi dümeni yaptırmış olduğu tasarımlar da anlamsal olarak bir çok şey ifade edebilir durumdadır.

ÇAPA DÖVMESİ NASIL UYGULANMALIDIR?

Uygulanacak olan çapa dövmesi için dövme sanatçınız ile konuşarak farklı olabilecek ve sizi betimleyen simgeler de katabilirsiniz. Çapa dövmesi için seçilecek olan model ise rengi ve boyutu yönünden sizi yansıtacağı için detaylı bir araştırma yapılması gerekmektedir.

Renkli veya renksiz yapılabilen çapa dövmeleri, eşlik ettikleri diğer motifler ile birlikte farklı imajlar oluşturabilirler. Mesela; çapa dövmesinin altında olan kırık bir kalp, aşktan yaralanmış bir kişiyi anlatabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal