Cannes Filmleri Haziran Ayında Açıklanıyor

73. Cannes Film Festivali ile ilgili açıklamalarda bulunan festival genel delegesi Thierry Frémaux bu yılki seçkinin haziran ayında açıklanacağını ama fiziksel bir festivalin yapılmayacağını söyledi.

11.05.2020-19:48 - (Son Güncelleme: 11.05.2020-19:46) Cannes Filmleri Haziran Ayında Açıklanıyor
Cannes Film Festivali genel delegesi Thierry Fremaux 73. Cannes Film Festivali ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Festivalin resmi seçkisinde yer alacak filmlerin 2021 ilkbaharına kadarki süre içinde salonlara çıkacak filmlerden seçileceğini söyleyen Fremaux, “Hiçbir şey olmamış gibi davranmak saçmalık olur. Ama elbette kalbimizde izleyip sevdiğimiz filmleri öne çıkarmak düşüncesi yatıyor. Dünyanın her yerinden muhteşem filmler geldi ve bizim görevimiz de bu filmlerin izleyicisini bulmasına yardımcı olmak. Listeyi açıkladıktan sonra amacımız salonlarda etkinlikler organize etmek olacak.” ifadelerini kullandıç

Bazı filmlerin gelecek yılın festivaline aktarılacağını söyleyen Fremaux bu yılın seçkisinde yer alacak yapımlara “Cannes 2020” ibaresi konacağını açıkladı.

Bu filmlerin farklı festival ya da salonlarda bu ibareyle gösterileceğini de sözlerine ekleyen Fremaux bu yıl jüri ve ödül olmayacağını da belirterek 2020’nin jüri başkanı olarak açıklanan Spike Lee’ye gelecek yıl yapılacak festivalde aynı görevi teklif etmek istediklerini de açıkladı.

2020 seçkisine alınacak filmler için Toronto, Deauville, Angouleme, San Sebastian, New York, Busan ve hatta Lyon’daki Işık Festivali’ne de başvuracaklarını belirten Fremaux “Ve Venedik ile daha da ileri giderek filmleri birlikte göstermeyi istiyoruz” dedi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal