Cannes Film Festivali Online Mı Düzenlenecek?

Coronavirüs pandemisi nedeniyle ertelenen Cannes Film Festivali ile ilgili yeni bir açıklama geldi.

08.04.2020-11:42 - (Son Güncelleme: 08.04.2020-11:40) Cannes Film Festivali Online Mı Düzenlenecek?

Dünyada bir milyondan fazla kişiyi etkileyen coronavirüs pandemisi nedeniyle festivaller bir bir iptal ediliyor. Geçtiğimiz günlerde Cannes Film Festivali de ertelenmişti. Festivalin olnine olarak düzenlenip düzenlenmeyeceği de merak konusuydu.
Cannes Film Festivali direktörü Thierry Frémaux, koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen 73. Cannes Film Festivali’nin online olarak düzenlenmesinin söz konusu olmadığını açıkladı.

Cannes’ın ruhu, tarihi, verimliliği ve modeli açısından böyle bir yöntemin işe yaramayacağını söyleyen Thierry Frémaux, bir Wes Anderson ya da Paul Verhoeven filminin bilgisayardan izlenmesine şiddetle karşı çıkıyor ve bu konudaki düşüncelerini şu şekilde kelimelere döküyor: “Bir Wes Anderson ya da Paul Verhoeven filmini bilgisayardan izlemek mi? Top Gun 2 ya da Pixar filmi Soul’u sinemadan başka bir yerde izlemek mi? Bu filmler sinemada gösterilmek için ertelendi; peki biz neden bu filmleri daha önceden dijital bir cihazda göstermek isteyelim ki? Yönetmenler, filmlerini iPhone’da yayınlamak için değil, filmlerini büyük bir ekranda gösterme ve festival gibi etkinliklerde başkalarıyla paylaşma fikriyle hareket ediyor.”

Festival yönetimi salgın nedeniyle ertelenen festivalin haziran sonuna ya da temmuz başına ertelenmesi de dâhil olmak üzere birçok seçeneği göz önünde bulunduruyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal