Büyük İstanbul Depresyonu İlk Prömiyerini Gerçekleştirdi

Bu yıl 39'uncusu düzenlenen İstanbul Film Festivali kapsamında pek çok film görücüye çıktı. Ulusal Kısa Film Yarışması’nda Büyük İstanbul Depresyonu adlı kısa filmin ilk gösterimi gerçekleştirdi.

30.07.2020-16:00 - (Son Güncelleme: 30.07.2020-16:00) Büyük İstanbul Depresyonu İlk Prömiyerini Gerçekleştirdi

Yönetmen Zeynep Dilan Süren’in yazıp yönettiği, oyunculuğunu ve yapımcılığını Nazlı Bulum’un üstlendiği Büyük İstanbul Depresyonu adlı kısa film dünya prömiyerini 39. İstanbul Film Festivali'nde gerçekleştirdi.

Büyük İstanbul Depresyonu filminin senaryosu Kadir Has Üniversitesi, Film ve Drama yüksek lisans programı öğrencisi Süren’in BAU Sinema-TV lisans bitirme projesi olarak yazıldı ve daha sonra profesyonel ekibiyle buluştu. Kadir Has Üniversitesi’nin de desteklediği film, uluslararası açılışını Saraybosna Film Festivali, Öğrenci Filmleri Yarışması kapsamında yapıyor. Festival 14-21 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.

Filmin oyuncu kadrosunda Nazlı Bulum, Kübra Balcan ve Şebnem Hassanisoughi’nin yer aldığı filmin künyesinde sinemanın önemli isimleri yer alıyor. Yönetmen yardımcılığını Merve Toz, görüntü yönetmenliğini Türkiye’nin ilk kadın görüntü yönetmeni olan ve Altın Portakal dahil bir çok ödülü bulunan Deniz Eyüboğlu üstlenirken ekibin büyük bir çoğunluğu kadınlardan oluşmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal