Bursa'da 4 Asırlık Mevlevihane Yenileniyor

Bursa'daki 4 asırlık Mevlevihane özgün kimliğiyle şehre kazandırılacak. Bu kapsamda restorasyon çalışmaları başladı.

24.06.2020-16:15 - (Son Güncelleme: 24.06.2020-16:13) Bursa'da 4 Asırlık Mevlevihane Yenileniyor

Cünuni Ahmed Dede tarafından kurulan ve döneminin en büyük mevlevihanelerinden olan Bursa'daki 4 asırlık Mevlevihane, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden gün yüzüne çıkarılıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Semahane", "Türbe, Meydan-ı Şerif ve Matbah-ı Şerif" ve "Dedegan Hücreleri, Selamlık ve Harem Dairesi" olmak üzere 3 bölümden oluşacak mevlevihaneyi çalışmaların, yıl sonunda tamamlanacağını belirtti.

Özgün kimliğiyle şehre kazandırılacak olan çalışmalarla 1615 yılında yapılan tarihi yapı, tüm bölümleriyle bir külliye olarak ayağa kaldırılarak ve tüm ihtişamıyla kent siluetindeki yerini alacak.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, restorasyonla ilgili şunları kaydetti:

“Amacına uygun bir şekilde inşallah mevlevihane olarak Bursa'mıza kazandırmış olacağız. Çevre düzenlemeleriyle, cephe aydınlatmaları ile, otoparkı ile, ulaşım da kolay olması hasebiyle, ben inanıyor ve ümit ediyorum ki Hanlar Bölgesi, Osman Gazi ve Orhan Gazi türbeleri yine Bey Sarayı, Zindan Kapı ve Hisar bölgesindeki Osmangazi Belediyemizin yapmış olduğu restorasyon ve düzenleme çalışmalarıyla beraber bu alanı tamamlayan mükemmel bir yapı olacak. Hem Bursa içinden hem de Bursa dışından tam bir ziyaretgaha dönüşeceğine yürekten inanıyoruz. Tabii pandemi sürecinden ve yaşadığımız süreçlerden dolayı bir miktar gecikmeler oldu. Yıl sonuna kadar toparlayıp bir aksilik olmazsa da inşallah 2021'in ilk aylarında açmayı düşündüğümüz bir proje. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal