Burdur'daki Kibyra Antik Kenti Ziyarete Hazır

2016'da UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne giren ve gladyatörler şehri olarak bilinen Burdur'un Gölhisar ilçesindeki Kibyra Antik Kenti, yeni coronavirüs tedbirleriyle ziyarete hazır geldi.

11.06.2020-09:52 - (Son Güncelleme: 11.06.2020-09:50) Burdur'daki Kibyra Antik Kenti Ziyarete Hazır

Kibyra Antik Kenti'nde 2006'da başlatılan arkeolojik kazılarla ortaya çıkarılan 1350 metre yüksekliğindeki anıtsal yapılar görenleri kendine hayran bırakıyor.

Antik kentte, Medusa mozaiğiyle kaplı müzik evi, görkemli 10 bin 400 kişilik stadyum, Geç Roma hamamı, agoraları, ana caddesi, 9 bin kişilik devasa tiyatrosu, yer altı oda mezarları ziyaretçilerden büyük beğeni alıyor.

Normalleşme döneminde hijyen kuralları, maske ve sosyal mesafe korunarak ziyaretçilerini ağırlayacak olan Kibyra Antik Kenti’nde tedbirleri anlatan bilgilendirme levhaları asıldı.

Kibyra Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şükrü Özüdoğru, "Bozulmamış doğal ortamı ve görkemli anıtsal yapılarıyla misafirlerini tarih yolculuğuna çıkaran Kibyra Antik Kenti'ni herkesin ziyaret etmesini öneriyorum" dedi.

Kibyra Antik Kenti’nde yaşamın bin yıl sürdüğünü söyleyen Özüdoğru, 10 bin 400 kişilik tarihi stadyum hakkında da bilgi verdi.

Özüdoğru şöyle konuştu:

"Portiko denilen bir yürüyüş alanı ve buna kemerli bir cephe giydirilerek ihtişamlı hale getirilen stadyumun izleyici yerleri batı tarafında doğal bir tepeye yaslanarak 21 basamak ve doğu tarafı ise suni bir yükseltme üzerinde 7 basamak şeklinde yapılmış. Gladyatörlere ev sahipliği yapan stadyum, 10 bin 400 kişilik kapasitesiyle Türkiye'deki ilk beş anıtsal stadyum içinde yer alıyor. Bakanlığın hazırladığı projenin tamamlanmasıyla stadyum uluslararası faaliyetlere ev sahipliği yapacak."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal