Burdur Antoninler Çeşmesi, Eşsiz Arkeolojik Eserler Listesinde

Burdur'un Ağlasun ilçesindeki Sagalassos ören yerinde bulunan Antoninler Çeşmesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Türkiye'de Görülebilecek 11 Eşsiz Arkeolojik Eser' listesinde yer aldı.

24.08.2020-17:00 - (Son Güncelleme: 24.08.2020-16:57) Burdur Antoninler Çeşmesi, Eşsiz Arkeolojik Eserler Listesinde

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından web sayfasında 'Türkiye'de Görülebilecek 11 Eşsiz Arkeolojik Eser' listesi yayınlandı. Ülkenin kültürel zenginliklerini tanıtmayı amaçlayan kültür portalı web sitesi, Burdur'da bulunan Antoninler Çeşmesine de eşsiz eserler listesinde yer verdi.

Yüzyıllar boyunca bu topraklarda var olmuş medeniyetlerin, geride bıraktığı 11 muhteşem eser seni müze ve ören yerlerinde bekliyor' diyerek vatandaşları listede bulunan yerlere gelmeleri için davet etti.

Listede Antoninler Çeşmesi ile birlikte Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi'ndeki Göbeklitepe T Formlu Taşlar, İzmir Efes ören yerindeki Celsus Kütüphanesi, Aydın Afrodisias ören yerindeki Afrodit Tapınağı, Hatay Arkeoloji Müzesi'ndeki Arsuz Stelleri, İzmir Efes Müzesi'ndeki Büyük Artemis Heykeli, Şanlıurfa Halepli Bahçe Müzesi'ndeki Orfeus Mozaiği, İstanbul Arkeoloji Müzeleri'ndeki İskender Lahdi, Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi'ndeki Çingene Kızı Mozaiği ve Kütahya Aizanoi Antik Kenti'ndeki Zeus Tapınağı ve tapınağın Tanrılara sunulan hediye ve sunakların saklandığı deposu da yer aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal