Botanik Nedir?

Botanik nedir? botanik konuları ile ilgili detaylar haberimizde...

25.05.2018-16:12 - (Son Güncelleme: 25.05.2018-15:53) Botanik Nedir?

Botanik nedir? botanik konuları ile ilgili detaylar haberimizde...

BOTANİK NEDİR?

Bitkileri konu alan, onları türlerine göre inceleyen bilim koluna 'botanik' denir.

Yeryüzünde yaklaşık 1.000.000 çeşitli bitki bulunmaktadır. İnsanlar eski zamanlardan bu yana bitkiler ile ilgilenmiş ve onlardan yararlanmıştır.

Botanik konusunda en eski çalışmaları yapan kişi Aristoteles'in öğrencisi Teophrastos'dur (M. Ö.380-327). Teophrastos hurma ağaçlarından bazılarının dii bazılarının erkek olması gibi sonuçlara varmıştır.

Ortaçağ'da, botanik ile en çok eczacılar ilgilenirdi.

Yakınaçğ'ın başlaması ile birlikte Andrea Cesalpin ve Gaspard Bauhin botanik bilimi adına çeşitli çalışamlar yaptı. Cesalpin, bitkileri çiçeklerine ve yapraklarına göre sınıflandırmıştır. Bauhin, günlük hayatta kullanılan bitkileri bulur ve onlara isimler verir.

J. P. Tournefort bitkileri sınıflandırma konusunda daha ayrıntılı çalışmalar yapmıştır. Botanikçi olan Bernard Jussieu ve Antoine Laurent Jussieu bitki ailelerini belirlerler.

İsveçli ünlü botanikçi Carivom Linne ise bitkileri 24 sınıfa ayırmıştır.

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte botanik bilimini geliştirmek için botanikçiler bundan faydalandılar. Teknolojinin bu denli gelişmesi modern laboratuar çalışmalarını, modern teknik, bilimsel imkanları artırdığı için botanik bugünkü duruma gelmiştir.

Son Dakika Kültür - Sanat Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal