Boris Johnson Kimdir?

Boris Johnson şimdilerde coronavirüs salgını ile adından bir hayli bahsettiriyor. Virüse yakalanan ancak kurtulmayı başaran başbakan, geçmişinden dolayı da dikkatleri üzerine çekmiştir

22.07.2020-10:37 - (Son Güncelleme: 22.07.2020-10:36) Boris Johnson Kimdir?

İngiltere’de yeniden başbakan seçilen Osmanlı torunu Boris Johnson kimdir merak edenlere başta:

  • Eski İngiltere Dışişleri Bakanı olarak görev yaptığını belirtmek gerek.
  • Beraberinde Londra Belediye Başkanı olarak çalışma göstermiştir.
  • Genel seçimleri takiben ise yeniden başbakan olarak görevine atanmıştır.

Boris Johnson kimdir merak edenlere öncelikle siyasi kimliği eşlik eder. Ancak ülkemizde daha çok Osmanlı kimliği talep görüyor. Yani sıklıkla geçmişine dair araştırmalara yer verilir ve büyük merak uyandırır.

Boris Johnson’ın Kökeni Neresi?

Baştan belirttiğimiz üzere İngiltere’de yeniden başbakan seçilen Osmanlı torunu Boris Johnson kimdir sorusuna yanıt arayanlar Osmanlı tarihine uzanacaktır. Şöyle ki Osmanlı döneminde nazır olarak anılan Ali Kemal’in torunu Stanley Johnson, Boris Johnson’ın babasıdır.

Öncelikle Ali Kemal Bey’den söz etmek daha doğru olacak. Damat Ferit Paşa hükümetleri zamanında görev yapan isimlerden bir tanesidir. Eğitim ve Dahiliye Nazırı olarak bilinen Ali Kemal, tarihin ünlü isimleri arasında. Babası Hacı Ahmet Rıza Efendi’de kendisi kadar ünlü. Hal böyle olunca İngiltere Başbakanı Boris Johnson’un kökeni bir hayli Osmanlı tarihine dayanıyor.

Boris Johnson Kimdir?

Tarihi kökenini geçtikçe sonra gerçek kimliğini değerlendirmeye başlayabilirsiniz. İngiltere’de yeniden başbakan seçilen Osmanlı torunu Boris Johnson kimdir merak edenlere başta gerçek adı olarak Alexander Boris de Pfeffel Johnson eşlik edecektir. Takiben:

  • İngiltere’nin 77. Başbakanı olarak görevine devam ediyor.
  • Lise eğitimini Eton Koleji’nde görmüştür.
  • Koleji tamamladıktan hemen sonra Oxford Üniversitesi’ne katılmıştır.

Önceleri muhabir olarak çalışma gösteren Boris, Times gazetesinin kadrosuna alındı. Uzun yıllar bu uğurda kariyer planlamalarına yer verdi demek yanlış olmaz. Örneğin 6 sene kadar muhafazakar bir derneğe karşı çalışma gösterdi. Beraberinde ise BBC kanalında talk Show yapmaya başladı. Tüm bu hususlardan anlaşıldığı üzere çok yönlü ve renkli bir karakter.

Boris Johnson Siyasi Kimliği Nasıl?

Kökeninden ve eğitiminden ziyade siyasi geçmişi de göz önünde bulundurulmalı. Herkes bu denli renkli bir karakterin nasıl başbakan olduğunu merak ediyor. Örneğin ilk etapta 2008 ila 2016 yılları arasında seçimlere dahil olup siyasi kariyerini başlattığı biliniyor.

Önceleri Londra Belediye Başkanı olarak çalışma göstermiştir. Beraberinde Brexit referandumuna katılım göstermiş ve adını duyurmayı başarmıştır. Bunları takiben:

  • 2015 yılında milletvekili olarak görev yapmıştır.
  • Beraberinde Dışişleri Bakanlığı olarak çalışma göstermiştir.

Trump kadar çarpıcı ifadelere yer veren Boris, önceleri çok fazla sevilen bir siyasetçi değildi. Kamuoyuna karşı yaptığı açıklamalar hep büyük ses getirdi. Ancak tüm bunlara rağmen son seçimlerde başbakan olmayı başardı. Özellikle de Brexit’i savunmasından kaynaklı olarak bu başarıyı elde ettiği biliniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal