Boğaz Vapuru Halas'ın Belgeseline Ödül

Boğaziçi’nde uzun yıllar yolcu taşıyan 71 numaralı Halas vapurunun 100 yıllık geçmişi hakkında yapılan belgesel İngiltere’deki denizcilik filmleri yarışmasında ikincilik ödülü aldı.

09.04.2020-15:26 - (Son Güncelleme: 09.04.2020-15:23) Boğaz Vapuru Halas'ın Belgeseline Ödül
Boğaziçi’nde yolcu taşıyan 71 numaralı "Halas" vapurunun 100 yıllık geçmişini konu alan belgesel İngiltere'den ödülle döndü. Uzun yıllardır Türkiye'de yaşayan gazeteci John Lawton'ın yönetiminde Bağımsız Basın Ajansı (BBA) tarafından prodüksiyonu yapılan belgesel İngiltere’de denizcilik filmleri yarışmasında ikincilik ödülü aldı.

Belgeselde Halas vapurunun Birinci Dünya Savaşı'ndan hemen önce 1914'de İngiltere'de Glasgow gemi tezgahlarında başlayan öyküsü, vapuru sipariş eden Osmanlı İmparatorluğuna savaş yüzünden teslim edilmeyip İngiliz donanmasına verilmesi, Çanakkale'de görev yapması, savaştan sonra da Boğaziçi'ndeki yaşamı görüntüler ve belgeler eşliğinde anlatılıyor.

İngiltere'deki tarihi Woodbridge limanında yapılan belgesel yarışmasının organizatörlerinden Andy Beharell, “Halas finale kalan beş film arasındaydı. İzlemekten gerçekten zevk aldık. Çok güzel düzenlenmiş ve montajlanmıştı” dedi.

Beharell belgeselin “bir geminin tarihinin harika bir biçimde canlandırılması ve ölmeye yakınken yeniden doğuşunun” anlatılmasını çok çarpıcı bulduğunu da sözlerine ekledi.

Filmin prömiyeri Londra'da Yunus Emre Enstitüsünde 2016 yılında yapılmıştı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal