Bodrum Kalesi'nde Sona Doğru

1402 yılında St. Jean Şövalyeleri tarafından Aziz Peter Kalesi ismi ile inşa edilen Bodrum Kalesi'ndeki ikinci etap restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldığını belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kaleyi en geç haziran sonunda ziyarete açmayı planladıklarını söyledi.

18.05.2020-09:18 - (Son Güncelleme: 18.05.2020-09:16) Bodrum Kalesi'nde Sona Doğru
Türkiye'nin liman kenti Bodrum'da yer alan Bodrum Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

Restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen ve yetkililerden bilgi alan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kaleyi Müzeler Haftası'nda açmayı planladıklarını anca coronavirüs pandemisi yüzünden çalışmalar aksamalar olduğunu söyledi.

Salgın sürecinde restorasyonda çalışam ekibin malzeme tedariki, gelip gitme konularında büyük sıkıntılar yaşandığını söyleyen Ersoy, "Bodrum Kalesi'ni çok az bir gecikmeyle en geç haziran sonunda açacağız gibi gözüküyor. Böylece Bodrum'un sezonu da başlamış olur diye düşünüyorum. Paralelinde kaleyi de hizmete alırız diye düşünüyoruz. Zaten sona gelindi, şu an toparlanma kısmına geçildi. Hızlı bir şekilde sonuçlanır." dedi.

İlk etapta Bodrum Kalesi'nin hem çevre düzenlemesi hem de duvarların düzenlenmesinin yapıldığını belirten Ersoy, dünyanın en önemli batıklarından birinin de burada olduğunu belirterek Ersoy, şöyle konuştu:

"Batığın olduğu bölgede çok ciddi bir çalışma yapılıyor. Cam müzesi kısmında bir yenilik var. Birinci etabı geçen sene açılmıştı. Şimdi ziyaretçi uzun süre kalabilecek diyebilirim. Hendek civarında, top mazgallarının olduğu yerde yeni alanlar keşfedildi. Daha önce kullanılmayan atıl durumda olan yerlerde çevre düzenlemesiyle hem Bodrum'a hakim hem kaleye hakim köşeler de yaratıldı. Ziyaretçiler, çok daha keyifli bir Bodrum Kalesi ile karşılaşacak."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal