Bob Dylan'dan Yeni Rekor

Amerikalı müzisyen ve yazar Bob Dylan 39. stüdyo albümü Rough and Rowdy Ways ile İngiltere’de rekor kırdı.

01.07.2020-10:32 - (Son Güncelleme: 01.07.2020-10:30) Bob Dylan'dan Yeni Rekor
Nisan ayında 17 dakikalık şarkısı Murder Most Foul ile elde ettiği dijital satış rakamlarıyla Billboard müzik listesinde ilk kez birinci olarak rekor kıran Amerikalı müzisyen ve yazar Bob Dylan 39. stüdyo albümü Rough and Rowdy Ways ile İngiltere’de müzik listelerini salladı.

Nobel Ödüllü müzisyenin 19 Haziran'da çıkan son albümü Rough and Rowdy ways İngiltere müzik listelerinde bir numaraya çıktı. Usta sanatçı böylece yeni bir materyalle İngiltere'de liste başı olan en yaşlı sanatçı unvanını almış oldu.

79 yaşındaki Bob Dylan kendisinden önce 74 yaşında bu unvanı ele geçiren Paul Simon'ın rekorunu kırdı. Paul Simon 2016'da Stanger To Stranger albümüyle liste başı olmuştu.

Materyalin yeniliğine bakılmaksızın, liste başı olan en yaşlı sanatçı unvanı ise yakın zaman önce hayata veda eden Dame Vera Lynn. Ünlü şarkıcı 2009'da 92 yaşındayken We'll Meet Again adlı toplama albümüyle listelerin zirvesine çıkmıştı.

Dylan, daha önce 1965'te çıkardığı Like a Rolling Stone ve 1966'daki Rainy Day Women albümüyle Billboard müzik listesinde ikinciligi elde etmişti.

Sanatçı, ilk kez kendi seslendirdiği şarkıyla birinci olsa da daha önce, bestesini yaptığı ama başkaları tarafından seslendirilen şarkılarıyla da birincilik elde etmişti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal