Bir Tutam Saçına 81 Bin Dolar

Amerika'nın suikaste kurban giden ilk Başkanı Abraham Lincoln'ün bir tutam saçına binlerce dolar... Lincoln'ün saçı 81 bin dolara satıldı.

14.09.2020-12:27 - (Son Güncelleme: 14.09.2020-12:23) Bir Tutam Saçına 81 Bin Dolar
ABD'nin suikaste kurban giden eski başkanlarından olan Abraham Lincoln'ün bir tutam saçı ve 1865 suikastıyla ilgili kanlı bir telgraf 81 bin dolara alıcı buldu. 1865 yılında düzenlenen suikast nedeniyle hayatını kaybeden Lincoln'un Boston'da düzenlenen müzayedede açık artırma ile satılan yaklaşık 5 santimetre uzunluğundaki saç tutamının, otopsisi sırasında kesildiği belirtildi.

Saç tutamının ilk olarak o dönemler Kentucky posta müdürü ve 16. başkanın dul eşi Mary Todd Lincoln'ün kuzeni olan Doktor Lyman Beecher Todd'un eline geçtiği belirtiliyor. Boston RR Müzayede Evi'ne göre saç, Todd'un postanedeki asistanı olan George Kinnear tarafından resmi bir Savaş Bakanlığı telgrafına yapıştırılarak, yine Todd'un Washington'daki adresine postalandı. RR Müzayedesi mühür ve telgrafın gerçekliği için kefil oldu.

Abraham Lincoln Kimdir?

Abraham Lincoln, 12 Şubat 1809'da Amerika'da dünyaya geldi. Amerika'nın16. başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin ilk başkanı olan Lincoln, aynı zamanda hukukçuydu. Lincoln, Amerikan İç Savaşı'nda Amerika Konfedere Devletleri'ne karşı büyük bir galibiyet elde etti. Ülkenin birliğini korudu ve köleliği sona erdirdi. 11 Nisan'da yaptığı siyahilerin haklarına yönelik konuşma sebebiyle suikasta uğrayacaktı. 14 Nisan 1865 akşamında eşiyle beraber gittiği Ford Tiyatrosu'nda suikaste uğradı. Ertesi sabah hayatını kaybetti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal