Beylikdüzü'ndeki Yaşam Vadisi'nde Türkiye'nin Tek Balıkçılık Müzesi

Türkiye'nin tek balıkçılık müzesi olan Deniz Canlıları Müzesi'nde toplamda 1500 deniz canlısı mumyalanmış halde sergileniyor.

22.06.2020-09:34 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-09:32) Beylikdüzü'ndeki Yaşam Vadisi'nde Türkiye'nin Tek Balıkçılık Müzesi
Coronavirüs pandemisinde geçici süreyle kapılarını kapatan Beylikdüzü'ndeki Yaşam Vadisi'nde yer alan müze normalleşme sürecinde ziyaretçilerini ağırlamaya hazır hale getirildi.

Müzenin kapalı olduğu dönemde, devasa büyüklükteki köpek balıkları, vatoz ve orkinoslar başta olmak üzere mumyalanmış binlerce deniz canlısının bakımları yapıldı.


Müzede farklı türlerde 20 tır dolusu balık olduğunu söyleyen, müzenin kurucusu Kenan Balcı, buranın öğrencilerin ve vatandaşların, denizlerden çıkan ürünleri tanımaları amacıyla ücretsiz olarak hizmet verdiğini belirtti.

Yılda iki kez müzedeki balıklara bakım yapıldığını anlatan Balcı, şunları söyledi:

"Denizlerimiz tükenmeyen madenlerimizdir, ekmeden biçtiğimiz tarlalardır. Bunu herkes bilsin. Denizlerimizin ne kadar değerli olduğunu, denizlerimizden hangi ürünlerin çıktığını görsünler, birebir dokunabilsinler ve balıklarımızın ne kadar önemli besin kaynağı olduğunu bilsinler diye bu hizmeti veriyoruz. Balık, doğal ilaçtır. Bu doğal ilacı tanıtabilmek için ülkemiz sularında çıkan balıkları teker teker halkımıza anlatmaya çalışıyoruz. Öğretmenler, dersleri uygulamalı olarak işleyebilsinler diye bu müzeyi kurduk, 30 senedir de devam ediyoruz. 2000 metrekaresi kapalı olmak üzere, toplam 4000 metrekarelik alanda bu balıklarımız sergilenmeye devam ediyor."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal