Bazı Ünlü Yabancı Yazarlar Hakkında İlginç Bilgiler

Yazarlar, canlı hayal güçlerinin derinliklerinden ilham alan karmaşık, entelektüel insanlardır. İki dünya arasında gidip gelen bazen canlı, renkli ve gösterişli bazen de yalnızlık ve yoksulluk içinde bir hayata sahip olmuşlardır. İşte ünlü yazarların çok yönlü yaşamlarından ilginç bilgiler...

08.02.2020-13:41 - (Son Güncelleme: 08.02.2020-15:45) Bazı Ünlü Yabancı Yazarlar Hakkında İlginç Bilgiler

-Stephen King’in Bulanık 80'li Yılları

Stephen King uyuşturucu ve alkol bağımlığının 80'li yıllarda epey kötü bir durumda olduğunu itiraf etmişti. Öyle ki o yıllarda yazdığı "Kujo" adlı romanını yazdığını dahi hatırlamadığını söylüyor.

"Kujo'yu yazdığımı neredeyse hiç hatırlamıyorum. Bunu gururla veya utançla değil, yalnızca belli belirsiz bir üzüntü ve kayıp hissiyle söylüyorum."

-Güvende Olmak Daha Sonra Üzülmekten İyidir

Olur ya yangın çıkar diye Danimarkalı yazar Hans Christian Andersen ne zaman bir otelde kalmak zorunda kalsa camdan kaçabilmek için yanına bir halat alırdı.

-Küçücük Bir Düğün

Tuhaf ve ölüme dair hikayeleriyle tanınan Amerikalı yazar ve edebiyat eleştirmeni Edgar Allen Poe, kuzeni Virginia Eliza Clemm Poe ile evlenmişti. Clemm yazardan 13 yaş küçüktü ve evlendiklerinde yalnızca 13 yaşındaydı, Poe ise 26.

-Wal Nerede ... Yani Ernest?

Florida’daki Sloppy Joe’s Barı her yıl Ernest Hemingway Benzerleri Yarışması düzenliyor (Hemingway bir zamanlar orada yaşıyordu). Festival, 160'ın üzerindeki katılımcısıyla 3 gün sürüyor.

-İyi Bir Dişçiye İhtiyaç Var

İş bulmak için çabalarken, Ekmek Arası kitabının yazarı Charles Bukowski gün içerisinde yalnızca üzeri çikolata kaplı bir şekerleme yiyerek hayatta kaldı.

-Aramayı Cevapla

JK Rowling her zaman ilham perisi kapısını çaldığında hazırdı. Uçaktayken, ünlü Hogwarts evlerinin isimleri birden aklına gelince onları bir kusmuk torbasının üzerine yazdı.

-Mütevazi Başlangıçlardan

Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin (daha sonra Game of Thrones'a uyarlandı) yazarı George R.R. Martin hala günümüz standartlarında "antik" sayılabilecek bir bilgisayar kullanıyor. 1980'lerde popüler olan WordStar işlemci 4.0 yazılımını kullanıyor.

-İyiyse, Kullan Bir Daha

Dan Brown’un büyük beğeni toplayan gizemli gerilim filmi Da Vinci'nin Şifresi piyasaya sunulmadan önce Amerikalı yazar solo pop şarkıcısıydı. Albümlerinden birinin adı da Melekler ve Şeytanlar'dı.

-Gerçek Bir Moda Aşığı

Yazarlığın yanı sıra, Oscar Wilde moda ve iç tasarıma hayrandı ve üzerinde renkli ejderhaların bulunduğu mavi bir tavanı ve tavus kuşu tüyleriyle dolu duvarları olan eksantrik bir çizim odası vardı.

-Aşka Aşık

Romanlarındaki büyük romantizmlere ve aşk ilişkilerine rağmen, Gurur ve Önyargı yazarı Jane Austen hiç evlenmedi.

-Gerçekten Olduğunu Söylediğin Kişi misin?

1984 kitabının yazarı George Orwell Hindistan'da doğdu ve gerçek adı Eric Blair'di. Orwell'in babası İngiliz Hint hükümetinin Afyon Departmanı tarafından istihdam edilen bir memurdu.

Son Dakika Kültür-Sanat Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal