Batman'in Yönetmeni Joel Schumacher'a Veda

Batman ve Lost Boys filmlerinin yönetmeni Joel Schumacher, uzun yıllar mücadele ettiği kanser hastalığına yenik düştü. Başarılı yönetmen 80 yaşında hayata veda etti.

23.06.2020-09:59 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-09:58) Batman'in Yönetmeni Joel Schumacher'a Veda
Kostüm tasarımcılığından yönetmenliğe geçiş yapan ve bu alanda büyük başarılara imza atan Joel Schumacher,uzun seneler mücadele ettiği kanser hastalığına yenik düştü.

St. Elmo’s Fire, The Lost Boys, Falling Down, Batman gibi önemli yapımlara imza atan başarılı yönetmen 80 yaşında hayata veda etti.

1985’te üçüncü uzun metraj filmi St Elmo’s Fire ile tanınan New York doğumlu Schumacher, moda geçmişini filmlerinin stiline taşıdı.

Tom Cruise, Julia Roberts ve Michael Douglas'ın da aralarında bulunduğu Hollywood’daki en büyük isimlerle çalışan usta yönetmen Cannes Film Festivali’nin prestijli Palme D’Or ödülü için 1993’te aday gösterildiği Falling Down projesinde Douglas ile birlikte yer almıştı.

Dünya çapında 300 milyondan fazla hasılat elde eden Val Kilmer, Tommy Lee Jones, Jim Carrey ve Nicole Kidman'ın rol aldığı Batman Forever ile büyük başarı yakalayan yönetmen, 1997’de de başrollerinde George Clooney ve Arnold Schwarzenegger'in yer aldığı Batman and Robin filmini çekti. Ancak bu film, ilki kadar ilgi görmedi ve eleştimenler tarafından da beğenilmedi.

Batman filmlerinden yıllar sonra Schumacher, Andrew Lloyd Webber’in müzikalinden The Phantom of the Opera'yı çekti. 2004 yapımı film, üç Oscar adaylığı kazandı. Bu, ünlü yönetmenin son filmlerinden oldu.

Netflix serisi House of Cards’ın ilk sezonu başarılı yönetmenin son projesi oldu. Schumacher, sezonun birkaç bölümünde yönetmen koltuğunda oturdu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal