Baksı Müzesi'nde Ziyaretçi Hedefi 30 Bin

Sıra dışı Baksı Müzesi'nin bakım ve sorumluluğunu, coronavirüs pandemisi sürecinde muhtar Nabi Akçelik üstleniyor.

27.05.2020-12:54 - (Son Güncelleme: 27.05.2020-12:52) Baksı Müzesi'nde Ziyaretçi Hedefi 30 Bin

Çağdaş sanat ve geleneksel el sanatlarının en nadide eserlerinin bir arada olduğu Baksı Müzesi'nin bakım ve sorumluluğunu, salgın sürecinde muhtar Nabi Akçelik üstleniyor.

Bayburt'un Bayraktar köyündeki müze gerek mimari yapısı gerekse konumu itibarıyla "sıra dışı müze" olarak nitelendiriliyor.

Ressam ve akademisyen Prof. Dr. Hüsamettin Koçan'ın Çoruh Vadisi'ne hakim tepenin üzerine kurduğu Baksı Müzesi, 2010'da kapılarını sanatseverlere açtı.

Düzenlediği atölyelerle yöre insanına eğitim ve istihdam sağlayan müze, 2014 Avrupa Konseyi Müze Ödülü'ne layık görüldü.

Coronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında kapılarını geçici süreyle kapatan müze, bugüne kadar birbirinden farklı sergi ve etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Prof. Dr. Koçan'ın il dışında olması ve şehirler arası yolculukların kısıtlanması üzerine, bu süreçte müzenin bakım ve sorumluluğunu Bayraktar köyü muhtarı Nabi Akçelik üstlendi.

HEDEF 30 BİN

Sosyal medya üzerinden müzenin tanıtımını yapan Akçelik, yaklaşık 2 aydır müzenin tadilat ve bakım gibi işlerini de yürütüyor.

Süreci anlatan Akçelik, "Sanatseverlerin müzeyi görmeleri ve sanatçı Şakir Gökçebağ'ın sergisini izlemeleri için sosyal medya üzerinden bazı çekimler yapıldı. Böylelikle ziyaretçilerin sergi ve müzeyi uzaktan izlemeleri sağlandı" dedi.

Açık olduğu süreçte müzeye yoğun bir ilginin olduğunu söyleyen Akçelik, bu sene 30 bin ziyaretçi beklediklerini söyledi.

Akçelik müzeyle ilgili şunları kaydetti:

 "Ben de o dönemde yine köyün muhtarıydım. Hüsamettin Koçan projeye köyün muhtarı, öğretmeni ve imamıyla başladı. Biz de köyümüze yapılan projede Hüsamettin hocamıza manevi anlamda destek olmaya çalıştık. Prof. Dr. Hüsamettin Koçan'la birlikteliğimiz 2001'de başladı ve halen devam ediyor. Onun için müzenin bekçiliğini, bakımını, temizliğini yapıyoruz. Yani buranın her şeyiyle elimizden geldiğince ilgileniyoruz."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal