Bakanlıktan Yabancı Film Yapımına Destek!

Resmi Gazete'de yayımlanan "Sinema Sektörünün Desteklenmesi Hakkında Yönetmelik" uyarınca, "Yabancı Film Yapım Desteği" uygulamaya girecek.

16.10.2019-09:36 - (Son Güncelleme: 16.10.2019-09:25)

 

Yerli ortak yapımcı ya da hizmet sağlayan yerli yapımcıya, bir bölümü veya tümü Türkiye'de çekilecek yabancı uzun metrajlı kurgu, belgesel ve dizi filmler için çekim başlangıcından gösterime aktarılmasına kadar geçen aşamaların desteklenmesi için "Yabancı Film Yapım Desteği" sağlanacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, sinema sektörünün ilerletilmesi ve güçlendirilmesi için desteklenmesine yönelik usul ve esasları düzenleyen "Sinema Sektörünün Desteklenmesi Hakkında Yönetmelik" Resmi Gazete'de gündeme aktarıldı.

Yönetmelikle, bu artışın ve Türk sinemasındaki değişim, gelişim ve büyümenin sürdürülebilir hale getirilebilmesi, sektörün uluslararası rekabet gücünün yükseltilmesi ve ülkenin film üretim merkezlerinden biri haline gelmesi amaçlanıyor.

Halihazırda uygulanan animasyon film yapım, belgesel film yapım, çekim sonrası, dağıtım ve tanıtım, ilk uzun metrajlı kurgu film yapım, kısa film yapım, ortak yapım, proje geliştirme, senaryo ve diyalog yazım, uzun metrajlı sinema film yapım ile yerli film gösterim destek türlerinde yapılan başvuruları değerlendirmek, desteklenecek olanları ve destek tutarını belirlemek üzere ihtisas alanlarına göre sayısı 4'ü geçmemek üzere Bakanlıkça destekleme kurulları oluşturulacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal