Bakan Selçuk, Mozart Ödüllü Ali İnsan'ı Makamında Ağırladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, henüz 13 yaşındayken Almanya'da Mozart Ödülü'ne sahip ilk yabancı unvanını elde eden Ali İnsan'ı makamında ağırladı.

02.10.2019-11:43 - (Son Güncelleme: 02.10.2019-11:43)

 

 Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, henüz 13 yaşındayken Almanya'da Mozart Ödülü'ne sahip ilk yabancı unvanını elde eden Ali İnsan'ı makamında ağırladı.

Genç yetenek Ali İnsan, Bakanlıkta verdiği konserle kendisini dinleyen öğrencilere ilham kaynağı oldu.  Almanya'da Mozart Ödülü'ne sahip ilk yabancı unvanını alan İnsan, dün Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un daveti üzerine Ankara'da hazır bulundu.

Dünya Çocuk Günü sebebiyle Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un makamında misafir olan İnsan, kendisini dinlemeye gelen öğrencilere de Bakanlıkta konser verdi.

9 YAŞINDAN BU YANA KEMAN ÇALIYOR

Almanya'nın Mannheim kentinde lise eğitimini sürdüren ve aynı zamanda müzik okulunda eğitim alan Ali İnsan, "9 yaşından beri keman çalıyorum. Kemana çok severek başladım, çok hoşuma gitmişti. Müzikle uğraşırken kendimi iyi hissediyorum." dedi ve şöyle devam etti; "Milli Eğitim Bakanlığında konser verebilmek çok gurur vericiydi. Sayın Bakanımızın daveti de beni çok mutlu etti. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir konserdi. Umarım ileride de hep böyle konserlerim olur." 

'HER İNSANIN BİR YETENEĞİ VARDIR'

Mozart ödülünü almaktan büyük sevinç duyduğunu belirten İnsan, gelecekte hangi mesleğe yapacağına henüz karar veremediğini ama kemanı asla bırakmak istemediğini belirtti.

Ali İnsan, her insanın mutlaka bir yeteneği olabileceğine vurgu yaparak "Bütün arkadaşlarıma tavsiyem, mutlaka sevdikleri şeylerin üstüne gitsinler. Onun üzerinde çalışsınlar." diye konuştu.


Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal