Aydan Burhan Kimdir?

Döneminin yayınlanan dizileri arasında en çok izlenen ve günümüzde de halen büyük küçük herkesin hafızalarında kalan dizi “Mahallenin Muhtarları”nın Fadime’si Aydan Burhan. Aydan Burhan Nereli? Aydan Burhan oynadığı filmler? Aydan Burhan hakkında bilinmeyenler?

03.07.2020-17:54 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-17:51) Aydan Burhan Kimdir?

Aydan Burhan, 1968 yılında Bursa'da doğmuştur. Eğitim hayatını Bursa Belediyesinin konservatuarında tamamlayarak kendisini orada yetiştirmiştir. Oyuncu Kasımpaşalı olan Murat Demircan ile 2002 yılında evlenmiştir. Fakat bu evlilik 5 ay sonra şiddetli geçimsizlik sebebiyle sona ererek Aydan Burhan eşinden boşanmıştır.

Aydan Burhan Kariyeri

1992-1997 yılları arasında dönemin sevilen başyapıtı “Mahallenin Muhtarları” dizisinde Fadime karakterine hayat vererek oyunculuk hayatında zirvesi olmuştur. Bu dizideki Fadime rolünden sonra diziden ayrılmıştır. Yapımcılığını kendisinin yaptığı 1997 yılına ait Oğuz Yalçın'ın ise yönetmenliğini yaptığı “Yangın Ayşe” dizisinde, Ragıp Savaş, Hakan Yılmaz, Suzan Aksoy gibi önemli isimlerle birlikte yer almıştır. “Yangın Ayşe” dizisinin jenerik müziğini ünlü sanatçı Serdar Ortaç üstlenmiştir. Aydan Burhan yapımcılığında ki “Yangın Ayşe” dizisi çok fazla devam edememiştir. Buradan sonra oyuncuya TGRT’de yayın hayatına başlamış “Tirvana” dizisinden teklif gelmiştir ve orada rol almıştır. Ardından “Beşinci Boyut”, “Büyük Buluşma” gibi dizilerde yardımcı karakter rolünü üstlenmiştir. Aydan Burhan, Kemal Sunal'ın 1989 yılına ait “Gülen Adam” ve hemen ardındaki 1990 yılına ait “Boynu Bükük Küheylan” filmlerinde yer almıştır. Kemal Sunal ile birlikte aynı yapıt içerisinde olması onun oyunculuk kariyeri açısından hem bir fırsatı hem de böyle usta bir sanatçıyla çalışma şansı yakalamasını sağlamıştır. Aydan Burhan'ın sinema filmi olarak, Mahsun Kırmızıgül’ün hem yazıp hem de yönettiği ve hatırı sayılır bir izleyicisinin olduğu “Vezir Parmağı” filminde rol almıştır. Burada da yine kariyerinde başarılı isimlerle birlikte çalışma fırsatı yakalamıştır. Başrollerinde İrem Helvacıoğlu ve Ulaş Tuna Astepe'nin yer aldığı Osman Sınav imzalı 2018 yılı yılında başlamış olan ve ses getiren “Sen anlat Karadeniz” dizisinde de rol almıştır. Sanatçı sinema filmi olarak yönetmenliğini ve senaristliğini Korhan Uğur'un üstlendiği ve başrollerini Emir Benderlioğlu ve Ceren Benderlioğlu’ nun hayat verdiği “Kız Kaçıran” isimli sinema filminde rol almıştır. Son olarak Aydan Burhan haftalarca reyting listelerinde ilk sıralarda yer almış, birçok rekora imza atmış, fenomen dizi “Hercai” de rol almıştır. Ayda Aksel, Serhat Tutumluer, Macit Sonkan gibi usta oyuncu isimlerle birlikte çalışmıştır. Hanife Derbent karakterine hayat verdiği dizi ile birlikte uzun bir aradan sonra yeniden adını gündem de tutmayı başarmıştır. Ayrıca oyuncunun bu dizideki başarısı hem izleyici tarafından hem de yapımcılar ve senarist kişiler tarafından fazlasıyla beğenilmiştir, yeni teklifler almasını sağlamıştır. Oyuncu birçok tiyatro oyununda televizyon dizisinde yer aldığı gibi aynı zamanda 30'dan fazla filmi de oyunculuk kariyerine eklemiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal