Ayça Abana Kimdir?

Sevilen oyuncu, Hayat Bilgisi’nin Bahar Öğretmeni olarak aklımıza kazınmış ve ekranlarımızda yer almıştı. Peki Ayça Abana kimdir? İşte detaylar…

03.07.2020-17:43 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-17:40) Ayça Abana Kimdir?

1971 İzmir doğumlu Ayça Abana, çoğunluğun severek izlediği 2003-2005 yılları arasında yayınlanan Hayat Bilgisi dizisinin, öğrencilerine örnek olmuş güzel Bahar öğretmeni. Biraz daha geçmişe gidilecek olursa 2000 yılında Melek Baykal’ın başrol olduğu Hayat Bağları dizisinde Suna karakteriyle öne çıkan isim olmuştur.

Ayça Abana Eğitim Hayatı

Doğduğu yerde lise ve üniversite eğitimini almıştır. Dokuz Eylül üniversitesinden mezun olmadan önce sahne hayatına atılmaya başladı. Kendi bölümü dışında okulunun tiyatro-ana sanat dalı oyunculuk bölümüne geçerek buradan devam etti. Ayça Abana, yüksek lisansını tamamlarken aynı zamanda fakültenin araştırma görevlisi olarak kadroya geçti. Öğrenci olarak kariyerine devam ederken öğretmen olarak tiyatroya gönül vermiş gençlere sahne konusunda eğitimler verdi. Yüksek lisansını tamamlamadan önce davetli olarak İsveç’te bulunan Göteborg Opera ve Tiyatro okuluna gitti. Burası Ayça Abana için hem şans hem de kendini geliştirmek adına bir eğitimdi. Okulun tiyatro, oyunculuk, müzik alanındaki ortaya çıkardığı işlerini takibe alırken, uygulamalar da yapma fırsatı yakaladı. Ayça Abana eğitim hayatını dönem sonunda tezini vererek bitirdi.

Ayça Abana Oyunculuk Hayatı

Ayça Abana televizyon dünyasına geçmeden önce çeşitli radyolarda sunuculuk yaparak gerek yarışma gerek program seslendirmeleri yaptı. Radyo alanında son olarak program yapımcılığını üstlendi ardından oyunculuk kariyeri aldığı bir davetle başladı. Amerika’da ki Hartford üniversitesi tarafından oyunculuk üzerine eğitim almasına için davetli oldu. “Sevgili Doktor” oyununda sahne arkasında yardımcı yönetmenliği üstlenirken sahne önünde ise oyunun bir parçası oldu. 2000 yılının başlarına kadar Ayça Abana, tiyatro bölümlerinde konuşma ve sanat üzerine yeni başlayanlar için dersler verdi. Tiyatro için hem oyuncu hem yönetmen hem de sahnenin tozunu almak isteyen gençlere öğretmen oldu, onları işin içinde olan birisi olarak bilgilendirdi. Ayça Abana bir süre eğitim verdikten sonra çeşitli reklam filmlerinden teklifler alarak artık ekranlarda görülmeye başladı. Alanında bilgisi olduğu tiyatroyu bu sefer ekrana taşıyarak “Tiyatro Saati” isimli televizyon programında görüldü. Yine hem ekran önü hem de kamera arkası bir iş olarak karşısına çıkmıştı. Programın işleyişine danışmanlık yaparken aynı zamanda kamera karşısına geçip sunuculuğunu üstlendi. Kaliteli ve Ayça Abana’yı gösteren bir iş oldu. Oldukça yetenekli alan oyuncu, sesinin de güzel olduğunu kanıtladı. Kendisi gibi İzmir’de doğup büyüyen yakın arkadaşları ile bir grup kurdu ve şarkılar söyledi. “Deep Blue” isimli grup çeşitli sahnelerden de davet aldı. Ayça Abana, artık tanınmaya başladı.

Ayça Abana Dizi ve Film Kariyeri

Artık alanında işini bilen ve ekranlarda bunu göstermeye hazır bir oyuncu olmuştu. Onu günümüzde bile büyük küçük herkesin tanıyacağı bir teklif geldi. Ünlü senaristlerden Gani Müjde’nin kaleme aldığı “Hayat Bilgisi” onun usta oyuncu Perran Kutman ile aynı yapıtta buluşturdu. Ayça Abana burada Bahar öğretmen olarak görüldü ve akıllarda kalmayı başardı. Ardından yine akıllarda kalan bir iş olarak “Elveda Rumeli” dizisinde rol aldı. Buradan sonra Ayça Abana çeşitli filmlerde ve dizilerde kısa süreli olarak oyunculuklar yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal