AVM Kütüphanelerine İlgi Yoğun

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından Haziran ayında açılışları yapılan AVM kütüphaneleri yoğun ilgi görüyor.

18.07.2020-09:48 - (Son Güncelleme: 18.07.2020-09:46) AVM Kütüphanelerine İlgi Yoğun

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hayata geçirdiği AVM kütüphaneleri projesi yoğun ilgi görüyor. Haziran ayında açılışları yapılan AVM kütüphanelerinin sayısının artırılması hedefleniyor.

Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu, AVM kütüphaneleriyle ilgili “AVM kütüphaneleri, Kültür ve Turizm Bakanlığının yapmış olduğu en önemli hamlelerden birisi. Açıkçası AVM’ler hayatın içerisinde. Bu ortamlara Kütüphane Yayınlar Genel Müdürlüğü olarak yabancı kalamazdık. Vatandaşlarımızın geldiği mekanlarda da kitaba, kütüphaneye erişmek isteyen insanlarımıza da hizmeti ulaştırmamız gerekiyordu. Önemli bir planlama sürecinden geçtik. AVM yöneticileri ile görüştük. Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy da bu projeye inandı ve arkasında sonuna kadar durdu. Projenin başlangıcında Bakan Yardımcımız Ahmet Misbah Demircan’ın görüşmeler sırasında önemli destekleri oldu”dedi.

SAYILARI ARTACAK

Türkiye’de ilk defa 3 AVM’de kütüphane açtıklarını belirten Turşucu, “Gençlerimizin ders çalışma mekanı ihtiyaçlarını burası üzerinden gidermeye çalışıyorduk. Eminim ki bu konuda ilerleyen zamanda daha da başarılı olacağız. Sırada görüşme halinde olduğumuz yaklaşık 30 AVM var. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde adım adım AVM kütüphane sayılarını arttıracağız. Böylelikle okuma kültürüne önemli bir katkı sağlanmış olacak. Katkıdan da öte gençlerimizin sosyalleşebileceği, kültür, sanat, edebiyat konularında faydalanabilecekleri mekanlara ihtiyaç olduğunun farkındayız. AVM kütüphanelerimizi kitap alınıp verilen ve sadece ders çalışılan mekanlar değil, çeşitli etkinliklerin, kültürel, sanatsal, edebi etkinliklerin de yapıldığı mekanlar olarak kurgulamaya çalıştık. Bundan sonraki süreçte Türkiye’nin kültür sanat, edebiyat hayatına daha yüksek bir katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

ÖĞRENCİLERE DAVET

Tüm gençleri bu kütüphanelere davet eden Turşucu, “Gelsinler derslerini çalışsınlar. Sadece bir dakikada kütüphanemize üye olabilirler. Arkadaşlarımız güler yüzlü bir şekilde misafir edecekler. Üye olduktan sonra hemen istedikleri kitapları ödünç alabilecekler. Böylelikle hem alıverişe gelen insanımız hem de alışverişe gelmese bile ders çalışmak için mekan arayan insanımıza güzel mekanlar kazandırırmış olduk. Ankara’da iki tane, Eskişehir’de bir tane var. Devamında Malatya’dan Konya’ya, İzmir’den İstanbul’a epeyce yer ile görüşme halindeyiz. Zannedersem bu senenin sonuna kadar 15-20 ya da daha fazla AVM kütüphaneyi açmış olacağız. Herkese hitap etmek istiyoruz. Herkese kapımız açık” dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal