Arkeologlar Dünyanın İlk 'Ayrılık Mektubu'nu Buldular!

Liberty Üniversitesi'ndeki arkeologlar, dünyanın ilk ayrılık mektubu olduğu düşünülen bulguya rastladı. Araştırmacılar, 6. yüzyılda neo-Babil kralının şimdiye dek keşfedilen ilk ayrılık mektubunda yazanları ortaya çıkardı. İşte dünyanın ilk ayrılık mektubunda yazanlar.

02.04.2019-13:06 - (Son Güncelleme: 02.04.2019-12:52) Arkeologlar Dünyanın İlk 'Ayrılık Mektubu'nu Buldular!

Arkeologlar Neo-Babil bölgesinde dünyanın en eski ayrılık mektubunu keşfettiler. Bu yıl keşfedilen bir tablet, Neo-Babillilerin ilk dağılma mektuplarını yazmaya başlayan kişiler olabileceğini öne sürüyor.

 KEŞFEDİLMEYİ BEKLEYEN DAHA ÇOK ŞEY VAR

Büyük ölçüde, dünya tarihinde arkeolojik çalışmaları başlatan ilk figür olduğuna inanılan yeni bulgu, Nabonidus'un hükümdarlığı hakkında hala keşfedilmeyi bekleyen çok şey olduğuna işaret ediyor. Tablette yazanlar ise şöyle;

İHANETTEN HARAP OLDUM

“Haber bana, çocukluk arkadaşım Nisaba ile birlikte ziyaret ettiğiniz Üst Fıratlar yoluyla ulaştı. En sevdiğim cariyelerimden biri olarak, bu ihanetten harap oldum. Keten şal ve sandaletleri almak için ayın sonuna kadar vaktin var, yoksa onları ay tanrısının tapınağına bağışlayacağım. ”

Mesaj, geçen yıl Irak'ın güneyindeki tableti ilk keşfeden arkeologlar tarafından yapılan yakın incelemeden sonra ortaya çıktı.

 

Son Dakika Kültür-Sanat Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal