Arkas Sanat Merkezi'nden Ara Güler Sergisi

Arkas Sanat Merkezi, son sergisi Ara Güler Merhaba İzmir!’i Arkas Sanat internet sitesinde, sesli rehber eşliğinde üç boyutlu olarak ziyarete açtı.

01.05.2020-12:45 - (Son Güncelleme: 01.05.2020-13:06) Arkas Sanat Merkezi'nden Ara Güler Sergisi
Dünyada 3 milyon 300 binden fazla kişiyi etkileyen coronavirüs salgını nedeniyle kültür, sanat etkinlikleri evlere taşındı.

Son olarak, Ara Güler Merhaba İzmir" sergisi Arkas Sanat Merkez'in web sitesinde sanatseverlerle buluştu. Direktörlüğünü Arkas Sanat Merkezi Direktörü Müjde Unustası ve Doğuş Grubu Sanat Danışmanı Çağla Saraç’ın üstlendiği sergi sesli rehber anlatımı ile üç boyutlu olarak izlenebiliyor.

Sergide, ilk kez gün yüzüne çıkan İzmir fotoğrafları, Ara Güler’in gençlik yıllarında yaptığı edebi çalışmalar, doğup büyüdüğü ve yaşamı boyunca belgelediği İstanbul’a ait fotoğraflar ile Nazım Hikmet, Yaşar Kemal, Oğuz Atay gibi Türk Edebiyatı’nın önde gelen isimlerine ait 100 adet portre yer alıyor.

Ayrıca, Yeryüzünde Yedi İz serisinden Bertrand Russel, Tennessee Williams, louis Aragon, William Saroyan, Marc Chagall, Salvador Dali ve Pablo Picasso’nun Ara Güler tarafından çekilmiş portreleri olmak üzere 711 eser de sergide sanatseverlerle buluşuyor.

Ara Güler’in dünya kamuoyuna tanıttığı Afrodisyas Antik kenti, Nemrut ve Nuh’un Gemisi ile ilgili fotoğraflarını da görebileceğiniz sergiyi ziyaret etmek için https://www.arkassanatmerkezi.com/article.aspx?pageID=5 linkine tıklamanız yeterli.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal