Ardahan'ın 'Peribacaları' Turizme Kazandırılıyor

Ardahan Posof ilçesinde peribacaları görünümlü oluşumların bulunduğu, halk arasında "Hıram" olarak adlandırılan vadinin turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı.

09.06.2020-13:48 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-13:49) Ardahan'ın 'Peribacaları' Turizme Kazandırılıyor

Ardahan'ın Posof ilçesindeki peribacaları görünümündeki vadi yerli ve yabancı ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.

Alköy ile Çamyazı köyleri arasında yer alan ve halk arasında "Hıram" olarak adlandırılan vadinin turizme kazandırılması için çalışmalar başladı.

Bu kapsamda, bölgeye camlı asansör kurulacak ve telesiyej sistemi faaliyete geçecek.

Çalışmalarla doğal güzelliklerle göz dolduran vadinin turizm potansiyelinin güçlenmesi hedefleniyor.

Coronavirüs salgınının ardından normalleşme sürecine girdiğimiz şu günlerde yeniden ziyarete açılan vadiyi yöre halkı sıkça ziyaret ediyor.

Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar vadiyle ilgili "Bu oluşum çok eskilere dayanıyor. Şu anki konumu itibarıyla bize adeta görsel şölen sunuyor. Hatta ilçe merkezinden de rahatlıkla görülebilecek bir konumda. Dolayısıyla bu bizim için önemli bir turizm değeridir. Bunu değerlendirmek bizim görevimizdir." dedi.

Kurulacak telesiyej hattı ve asasörle ilgili de konuşan Ulgar, "Belediye olarak çalışma başlattık. Turizm projelerimizin başında Hıram geliyor. Amacımız binlerce gurbetteki hemşehrimizi buraya çekmek. Bunun için de başta Hıram olmak üzere, potansiyeli, değeri olan bu varlıklarımızı insanımıza kazandırmak istiyoruz." diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal