Aras İsminin Anlamı Ne?

Anne babaların isim listesinde bulunan Aras ismi, son zamanlarda en çok aratılan isimlerden. Peki Aras ismi ne anlama gelmektedir? Aras ismi Kur'an-ı Kerim'de geçiyor mu?

27.01.2021-14:52 - (Son Güncelleme: 27.01.2021-14:52) Aras İsminin Anlamı Ne?

Ebeveyn adayları yeni doğacak çocukları için isim ararken, birçok farklı isim alternatifi karşılaşmaktadır. İsim araştırması yaparken anne ve babaların dikkat ettiği bir diğer konu da seçtikleri isimin Kur'an-ı Kerim'de geçiyor mu sorusunun cevabıdır.

Son zamanların popüler isimlerinden biri de Aras ismi. Aras ismi ne demek? Aras ismi Kur'an-ı Kerim'de geçiyor mu? Türkçe kökenli isimler sınıfında bulunan Aras ismi, son zamanlarda kullanılan bir isim olmasına rağmen eski bir isimdir.

Kelime anlamı sahip çıkılan olarak bilinmektedir. Bununla birlikte Aras isminin bir diğer anlamı, Doğu Anadolu'dan başlayıp Hazar Denizi'ne kadar dökülen ırmağın adına verilen isimdir. Türkçe kökenli bir isim olmasına rağmen Türk Dil Kurumu Sözlüğünde geçmez. Bu durumun sebebi ise eski Türk isimlerinden bir olmasıdır.

ARAS İSMİNİN ÖZELLİKLERİ NEDİR?

Aras ismine sahip kişilerin iyimser ve pozitif bir bakış açısına sahip olduğu düşünülür. Yardımsever ve narin olmalarının yanı sıra konuşma kabiliyeti yüksektir. Eski bir Türk ismi olan Aras, Kur'an-ı Kerim'de geçmeyen isimlerden olup erkek çocuklar için kullanılır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal