Antalya'daki Kumdan Keops Piramidi Guinness'e Aday!

Antalya'daki Keops Piramidi, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye aday oldu. Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali kapsamında yapılan piramit, 2015 yılında inşa edildi.

19.10.2020-12:52 - (Son Güncelleme: 19.10.2020-13:09) Antalya'daki Kumdan Keops Piramidi Guinness'e Aday!

Antalya'da düzenlenen Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali, Guinness'e kapı araladı. Festival kapsamında 5 sene önce tonlarca kum kullanılarak yapılan Keops Piramidi, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye aday oldu.

EN UZUN SÜRE AYAKTA KALAN KUM HEYKEL

Keops Piramidi'nin, en uzun süre ayakta kalan kum heykel unvanıyla Guinness Rekorlar Kitabı'nda yer alması için başvuru yapıldı.

Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali'nde 10 bin tondan fazla kum kullanılarak yapılan 200'den fazla kum heykeli sergileniyor. Festival, gelecek sene 16. kez ve farklı bir temayla kapılarını ziyaretçilerine açacak.

Önceki senelerde mitolojik ve tarihi karakterler, deniz efsaneleri, dünya harikaları gibi farklı temalarda yüzlerce heykel, yerli ve yabancı ziyaretçilerle buluştu.

Festival kapsamında 'dünya harikaları' temasıyla yapılan kumdan Keops Piramidi, diğerlerinin aksine festival yönetimi tarafından yıkılmadı.

Gerekli bakımları yapılarak 5 senedir korunan kumdan Keops Piramidi için 'en uzun süre ayakta kalan kum heykel' unvanıyla Guinness Rekorlar Kitabı'nda yer alması için başvuru yapıldı.

'EN BÜYÜK KUM HEYKEL ETKİNLİKLERİ ARASINDA BAŞTA GELİYORUZ'

Festival Direktörü Cem Karaca, Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali'nin dünyanın 12 ay açık tek kum heykel etkinliği olduğunu ifade etti.

Hem tema hem de kullanılan kum miktarı olarak da dünyanın en büyük kum heykel etkinlikleri arasında başta geldiklerini aktaran Karaca, 'Festival alanında gündüz farklı, akşam ise özel müzik ve aydınlatmalarla çok daha farklı bir atmosfer sunuyoruz' dedi.

Her sene farklı ve yeni heykeller eklendiğini belirten Karaca, heykellerde sıklıkla tadilat çalışmalarının yapıldığını da ifade etti. Alandaki temanın bazen kökten değiştiğini ancak buna rağmen Keops Piramidi'ni yıkmayarak ölümsüzleştirmeyi arzuladıklarını dile getirdi.

HEYKEL, BİN TON KUMLA 3 HEYKELTRAŞ TARAFINDAN YAPILDI

Karaca, yaptıkları her bir eserin tarihte yer tutmasını istediklerini belirterek, şöyle konuştu:

'Bu nedenle en uzun süre ayakta kalan kum heykel olması için Keops Piramidi'ni yıkmıyoruz. Alanında dünyada bir örneği daha yok. Belki daha önce de aynı piramidi kumdan yapan olmuştur. Ancak 3 ay belki de bir yıl sonra yıkılmıştır. Tespit ettiğimiz en uzun ömürlü kum heykel 4 yıl kadar ayakta kalırken, bizim heykelimiz ise 5 yıldır ayakta. Bu rekoru geliştirmek ve Guinness Rekorlar Kitabı'nda yer almak için gerekli başvuruyu yaptık. Sürecin sonunda rekorlar kitabına gireceğini umuyoruz. Böylelikle her yıl 32 dilde 100 milyon adet basılan ve dünyada her ülkede satılan bir kitaba Antalya'nın ve etkinliğimizin adını eklemiş olacağız.'

Heykelde yaklaşık 1000 ton kum kullanıldığını aktaran Karaca, 7 metre yüksekliğindeki piramidin 3 kum heykeltıraş tarafından 15 günde yapıldığını sözlerine ekledi.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal