Ankaralı Fotoğraf Sanatçısı Erhan Us Bir Yılda 20 Ülkede Sergi Açtı

Yıllardır gezdiği ülkelerde fotoğraf çeken Ankaralı fotoğraf sanatçısı Erhan Us, bir yılda 20 ülkede70'e yakın sergide sanatseverlerle buluştu.

23.06.2020-16:46 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-16:46) Ankaralı Fotoğraf Sanatçısı Erhan Us Bir Yılda 20 Ülkede Sergi Açtı

Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği üyesi Erhan Us, 9’uncu kişisel ve ilk dijital sergisi "Mute"yi sanatseverlere sundu.

Sanatçı Us, Pinelo Art Gallery tarafından, Cem Aggelos Üstüner küratörlüğünde, ArtSteps uygulaması ile eserlerini meraklılarıyla buluşturuyor.

Turizm eğitimi alan ve yıllardır gezdiği ülkeler fotoğraflar çeken 33 yaşındaki sanatçı profesyonel olarak fotoğraf üzerine çalışmalarına 2010 yılında başladı.

Pandemi döneminde dijital sergilere yönelen sanatçı, ABD, Almanya, Belçika, Bulgaristan, Brezilya, Hindistan, Hollanda, İngiltere, İtalya, İspanya, İsveç, İsviçre, Japonya, Kanada, Macaristan, Singapur, Slovakya, Türkiye, Ukrayna ve Yunanistan olmak üzere 20 ülkede, 70'in üzerinde sergi ve festivale konuk oldu.

Sanatçı Us, salgın dönemindeki dijitale dönüşle ilgili, “Dijitale yönelim, sanatçıların kendi sergisini oluşturabilmesi anlamında eserin seçilme ve sergi içeriğinin oluşturulma sürecini basitleştirerek bu mecrada bir genişlemeye sebep oldu. Bir günde çekilen milyonlarca basit fotoğraf, nasıl ki fotoğraf sanatına darbe vurmuyorsa, kalitesiz işlerin artacağını hissettiren dijital sergiler de anlamı, derdi ve derinliği olan eserlere zarar vermez. Belki biraz aradan sıyrılmalarını geciktirebilir ancak sermayenin ve popülaritenin hangi sanatçının daha ünlü olacağına yön verdiği düşünüldüğünde, sözünü etmeye bile değmez. Pandemi döneminde açılan, dokuzuncu kişisel ve ilk dijital sergim 'Mute', Pinelo Art Gallery tarafından, Cem Aggelos Üstüner küratörlüğünde, ArtSteps uygulamasında izleyici ile buluştu. Uygulama içinde Erhan US yazdığınızda bütün akıllı cihazlardan, bilgisayarınızdan veya sanal gerçeklik gözlüğü ile izlenebilir." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal