Anadolu'nun Helası Müze Oluyor!

Anadolu'nun ilk umumi helası müze oluyor. Tokat'ta bulunan tarihi hela, halk arasında 'sık dişini helası' olarak anılıyor. Osmanlı yıllarından kalan yapıda restorasyon çalışması başladı.

17.09.2020-09:30 - (Son Güncelleme: 17.09.2020-09:27) Anadolu'nun Helası Müze Oluyor!
Anadolu'nun müze olması planlanan helası, restorasyon çalışmasının ardından 'Su ve Temizlik Müzesi' olarak turizme kazandırılacak. Belediye tarafından yürütülen çalışmayla hela, müze olacak.

Osmanlı döneminde esnaf tarafından kullanılan umumi hela, Tokat Belediyesi tarafından restore edilecek. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Tokat İl Temsilcisi Yavuz Özseven, 'Yapı halk arasında sık dişini helası olarak tabir ediliyor. Anadolu'nun ilk umumi tuvaleti unvanını taşıyan yapıdır' açıklamalarında bulundu.
Özseven,'1850'lere kadar ilimiz ticarette önemli noktadaydı ve gümrük de bulunduğu için çok sayıda tüccar geliyordu. Yapı, tüccarlar ve halkın kullanımı için inşa edilmiş. Yapı ihtiyaca binaen yapıldığı ve tek olduğundan dolayı zaman zaman önünde uzun kuyruklar oluşurmuş. Bu kuyruklarda insanlar 'Sık dişini, sık dişini' diye sıradakilere telkinde bulunurmuş. Adı da o günden bugüne sık dişini olarak kalmış' dedi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal