Akçaabat'ta Açık Hava Tiyatro Günleri

Trabzon Sanat Tiyatrosu'nun yönetmenliğini Süleyman Sırtkaya’nın yaptığı ‘Her Hırsız Haydut Değildir’ adlı tiyatro oyunu Akçaabat Sahil Park Havuzlar Meydanı'na kurulan platformda tiyatroseverlerle buluştu.

20.07.2020-09:35 - (Son Güncelleme: 20.07.2020-09:33) Akçaabat'ta Açık Hava Tiyatro Günleri

Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, yeni normalde tiyatroyu sokaklara taşıdı. Bu kapsamda Trabzon Sanat Tiyatrosu'nun yönetmenliğini Süleyman Sırtkaya’nın yaptığı ‘Her Hırsız Haydut Değildir’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Akçaabat Sahil Park Havuzlar Meydanı'na kurulan platformdaki senaryosu Dario Fo'ya ait oyunu Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özdemir, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş izledi.

Coronavirüs tedbirlerinin üst seviyede olduğu oyunda iyatroseverler sosyal mesafe kurallarına göre izledi. Seyir alanına girişte seyirciler ateş ölçerle kontrol edilirken, maskesi olmayanlara da maske verildi.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim burada yaptığı konuşmada “Bu yıl birincisini düzenlediğimiz Açık Hava Tiyatro Günleri'ne 1999 yılında kurulan Akçaabat Belediye Tiyatromuzun yanı sıra, çeşitli tiyatro grupları da katılacaktır. Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Erol Günaydın Tiyatro Günleri malum pandemiden dolayı bu yıl iptal edilmişti. Halkımızı tiyatrodan mahrum bırakmamak için sosyal mesafe kuralları kapsamında, tedbirler dahilinde Açık Hava Tiyatro Günleri'ni tertipledik. Açık Hava Tiyatro Günlerimiz ile birlikte tiyatronun eğitici, eğlendirici, düşündürücü ve birleştirici unsurlarını sanatseverlerle buluşturmayı istiyoruz. Altı akşam devam edecek olan tiyatro günlerine tüm halkımızı bekliyoruz. Bu vesileyle böylesine büyük organizasyonu tertiplenmesinde emeği geçenlere ve katılımcı gruplarımıza şahsım ve ilçem adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Açık Hava Tiyatro Günleri, 19 Ağustos Pazar günü Erzurum Medya Sanatevi Tiyatrosu'nun "Sokakta" adlı oyun ile devam edecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal