Ahmet Tezcan Kimdir?

Türk gazeteci, senaryo yazarı, çocuk edebiyatçısı Ahmet Tezcan kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Eşi kimdir? Kitapları, şiirleri ve özgeçmişi nelerdir? Yazıları var mı? Hangi sitede yazıyor? Televizyona çıkıyor mu? Ahmet Tezcan nerede doğdu? Ahmet Tezcan eserleri nelerdir? Gazetecilik kariyerine ne zaman başladı?

20.03.2020-18:44 - (Son Güncelleme: 10.04.2020-16:27) Ahmet Tezcan Kimdir?

Ahmet Tezcan Kimdir?

Ahmet Tezcan, 4 Nisan 1957 tarihinde Kırşehir'de doğdu. Babası Çerkes Ali Hikmet Usta'dır. Annesi ve babası vefat etmiştir. Evli olan Ahmet Tezcan'ın üç kızı ve bir oğlu vardır. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Tezcan, Kırıkkale'de ilk ve orta okul eğitimini, lise eğitimini ise Ankara'da tamamlamıştır.

Gazetecilik kariyerine 1981 yılında Tercüman adlı gazetede başlamıştır. Bir çok gazete-dergi, televizyon ve radyo kanalında yer alan Ahmet Tezcan, kariyerinin ilk yıllarında Bulvar, Güneş, Günaydın, Yeni Haber, Yeni Şafak, Son Havadis, Erkekçe, Çağrışım gibi bir çok gazetede yazdı ve çalıştı. Sonrasında televizyon kanallarında ise Kanal 7, TGRT, 9. Kanal, Kanal E, Kanal 6 ve BRT kanallarında, radyo alanında ise Best FM, Radyo Şahin kanallarında çalıştı.

1993 yılında çalıştığı TGRT kanalında haftalık yorumlamalar yapan Ahmet Tezcan, 1994 yılında Kanal 7 bünyesine girdi. Haber müdürlüğü ve program yardımcılığı görevlerinde bulundu. Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) tarafından yılın programcısı ödülüne layık görüldü. Cengiz Polatkan ödülüne iki defa, TYB Alternatif Basın ödülüne bir defa layık görülen Tezcan, Basın Mensupları Derneği tarafından Yılın Programcısı olarak ödül aldı.

Yazarlık alanında en çok çocuk kitabı yazan yazar, Aliya, Sevda Kuşun Kanadında, Hıyanet Sarmalı, Kimyacı ve Kurt Kapanı adlı televizyon dizilerinin senaristliğini yaptı. 1986 yılında Gün Doğmadan adlı sinema filminin de senaristi olarak bilinir.

Yazarlığın, gazeteciliğin dışında oyunculuk deneyimi de bulunan Ahmet Tezcan, 2003 yılında Mihralı, 1999 yılında da kendi senaristliğini yaptığı Kurt Kapanı adlı dizide Ahmet karakteri ile izleyenlerin karşısına çıktı.

Ahmet Tezcan'ın eserleri

Çocuk Kitapları
Çocuk Kalbi Dizisi 1

Allah'ı Çok Seviyorum
Ben de Namaz Kıldım
İnsan Sevindirmek Ne Güzel
Hacı Babam
Sahur Yıldızı
Çocuk Kalbi Dizisi 2 (6 Kitap) Çocuklar İçin İman Esasları

1-Pos Bıyık Tavşan
2-Keşke Adım Melek Olsaydı
3-Allah'ın Kitapları
4-En Büyük Öğretmen
5-Ne Olur Ölme Dede
6-Küçük Gelin

Romanları

Sarı - Alkımın Altından Kimse Geçemez
Kafirun - Aklımın Altından Kimse Geçemez

ABBARA Bir Umudun Masalı.. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal