Afyonkarahisar'da Fotoğraf Tutkunları Haşhaş Foto Safari'de

Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesinde, yaklaşık 25 fotoğraf tutkunu "mor beyaz" haşhaş tarlalarındaki foto safariye katıldı.

06.06.2020-12:35 - (Son Güncelleme: 06.06.2020-12:32) Afyonkarahisar'da Fotoğraf Tutkunları Haşhaş Foto Safari'de

Yaklaşık 25 fotoğraf tutkunu Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından ilçeye bağlı Küçükhüyük beldesinde organize edilen "Haşhaş Foto Safari" etkinliğinde şehrin ismini aldığı "mor beyaz" haşhaş tarlalarındaki foto safariye katıldı.

Zeybek, frigli ve yöresel kostüm giyen modeller ile tuvaline yağlı boya çalışması yapan ressamın en güzel kareleri fotoğraflandı.

kentin birçok zenginliğinden birinin haşhaş bitkisi olduğunu söyleyen Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, kentte, 2020 yılında 136 bin 559 dekar alana haşhaş ekimi yapıldığını dile getirdi.

Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır ayrıca şunları kaydetti:

"Düzenlediğimiz foto safari etkinliğinde haşhaş bitkisine ve mevsiminde açan çiçeğine dikkat çekmek istedik. Afyonkarahisar'da yaşanan bu görsel şölenden Türkiye'nin ve dünyanın haberdar olmasını arzu ettik. Bu çerçevede de şehrimizdeki profesyonel fotoğrafçılarımızı bu etkinliğe davet ettik. Yaklaşık 25 civarında fotoğrafçı bugün burada."

Afyonkarahisar'ın 8 bin yıllık tarihi olduğunu aktaran Tanır, "Burada birçok kültürün yoğurulmuş hali var. Hititler, Frigler, Roma, Selçuklu ve Osmanlı Devleti gibi. Şu anda da biz bu toprakların sahibiyiz. Kendi topraklarımızın kültürünü burada anlatmaya çalışıyoruz. Bu güzelliğin tarlalarda daha iki hafta zamanı var. Ülkemizin değişik noktalarındaki doğa tutkunu fotoğrafseverleri bu görsel şölene davet ediyoruz." dedi.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ise "Tarlalarımızda muhteşem bir görsellik hakim. Gerçekten her taraf lale tarlası gibi. İnsanı dinlendiren ve rahatlatan tarifi zor bir güzellik." diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal