Affan Ne Demek?

İsim araştırmalarında son yıllarda en popüler isimlerden biri olan Affan, anne-baba adayları tarafından merak ediliyor. Affan ismi ne manaya gelmektedir? Affan ismi özellikleri neler?

27.01.2021-18:07 - (Son Güncelleme: 13.09.2021-17:55) Affan Ne Demek?

Ebeveyn adaylarının bebeklerini beklerken büyük heyecanla araştırmaya koyulduğu süreçlerden biri isim koyma sürecindir. Çocuklarının en güzel ve güncel isimlere sahip olmasını isteyen ebeveynler isim araştırma sürecini titizlikle sürdürüyor. Affan ismi de son yıllarda oldukça popüler ve araştırılan isimlerden biri. Peki Affan ismi ne demek? Affan ne manaya gelmektedir? Affan ismi Kur'an'da geçiyor mu?

AFFAN İSMİ NE ANLAMA GELMEKTEDİR?

Affan ismi anlamı nedir? Kökeni Arapçaya dayanan isim, hayata dair olumlu etkileri ortaya çıkaran bir isim olmaktadır. Affan, kötü şeylerden kaçınan, kötülüklerden uzaklaşan ve temiz manalarına gelmektedir. Böylesine temiz ve güzel anlamları olan isim erkek çocuklarda kullanım için de son derece uygun olmakta. 

AFFAN İSMİ KUR'AN'DA GEÇİYOR MU?

Affan isminin Kur'an'da geçip geçmediği de ayrı bir araştırma konusu olmakta. Affan ismi Kur'an'da geçmiyor ancak içerdiği güzel anlamlar dolayısıyla çocuklarda kullanılması uygundur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal