Adnan Şenses Biyografi

Türk müziğinde son derece önemli bir yere sahip olan Adnan Şenses kimdir? Adnan Şenses’in hayatı nasıldır? Adnan Şenses hangi tarzda müzik yapmıştır? Adanan Şenses biyografisi…

03.07.2020-15:46 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-15:43) Adnan Şenses Biyografi

Türk müziğinde oldukça önemli bir yere sahiptir Adnan Şenses. Adnan Şenses biyografi denildiğinde Türk toplumunun uzun yıllar boyunca sesi olmuş ve birçok hayran kazanmıştır o muhteşem sesiyle. Aynı zamanda sadece sesinin güzelliği ile de kalmamış oyunculuğunu da konuşturmuş, sanatçı kimliğini tam olarak benimsetmiştir Türk halkına.

HAYATI

29 Ağustos 1935 tarihinde doğmuş. 25 Aralık 2013 tarihinde ise vefat etmiştir. 78 yıllık hayatına ise birçok eser sığdırmış ve hayatını dolu dolu yaşamakla kalmayıp sanatını bizlere mirasta bırakmıştır. Burcunu merak edenler için ise Aslan burcu olan Adnan Şenses’in doğum yeri ise Bursa’dır. Babasının ismi Muhsin annesinin ismi ise Emine’dir. Babasının memur olması dolayısı ile de Ankara’ya taşınmışlar ve İlkokul eğitimine de burada başlamıştır Adnan Şenses. Eğitim hayatına ise sonrasında taşındıkları Karagümrük’te devam etmiş ve Ortaokul eğitimini burada tamamlamıştır. İş hayatına ise ailesinin ısrarı üzerine marangozlukla başlamış ancak atölye çalışmaları sırasında çevresindekilerin o muhteşem sesi fark etmesiyle bu işi bırakıp 1956 yılında müzik hayatına giriş yapmaya karar vermiştir. İlk filmini ise 1960 yılında Fakir Şarkıcı adındaki filmle yapmıştır. Bu filmi yaptığı sıralarda aynı zamanda filmin yapımcısı da olan Suzan Yakar Rutkay ile tanışıp onunla evlenmiştir. İlk müzik derslerini de ondan almıştır Adnan Şenses. Devam ediyoruz Adnan Şenses biyografi yazımıza;

Ardından vakit kaybetmeden Ankara Radyosunun sınavlarına girmiş ve de sınavda iyi derecelere ulaşarak Ankara Radyosuna girmiştir. Burada meslek hayatını tamı tamına 16 sene sürdürerek radyodan istifa etmiş ve tek başına profesyonel hayata bu şekilde atılmıştır. Tek başına profesyonel hayata atılması ile birlikte pek çok yerde sahne almış ve müzik kariyerini oldukça genişletmiştir. Ünlülüğünün en çok bilindiği dönemlerden sayabiliriz bu zamanlarını Adnan Şenses’in.

Ancak ardından mide kanserine yakalanmıştır 2011 yılında ve oldukça zor bir hastalık olan bu hastalıkla mücadele etmeye başlamıştır ve yapılan onca ameliyatın, kemoterapinin tedavisi yapılmasına rağmen bir türlü düzgün bir şekilde eski sağlığını elde edememiş ve de hayata gözlerini yummuştur 2013 yılında. Tamı tamına 6 kez evlilik yapan Adnan Şenses’in ise evlilikleri oldukça aşk dolu geçmiştir.

EVLİLİKLERİ

  • İlk evliliği kendisinden tam 28 yaş büyük olan Suzan Yakar Rutkay’dır. Bu evliliğinde çok büyük bir aşk yaşadığını söylemektedir Adnan Şenses.1959 yılında yapılan bu evlilik ise 1963 yılında son bulmuştur. Ayrıca evlilikten olma bir çocuk bulunmamaktadır.
  • 1964 yılında ise Meral Tunalı isminde çok hoş bir bayanla 2. evliliğini yapmıştır Adnan Şenses aynı zamanda bu evlilikten Arzum adında çok güzel bir kızları olmuştur.
  • 3 evliliği Ayten Kahraman ile olmuştur.
  • 4. evliliğini Londra’da yapmış ve eşinin ismi Christine’dir.
  • 1984 yılında Hayal Devran adındaki bayanla evlenip evliliği çok kısa sürmüştür. Ardından 6 ay sonra hemen boşanmıştır.
  • Son evliliğini ise Lale Hanımla yapmıştır ve’ Doyasıya aşk yaşadığım kadın’ diye adlandırmıştır Lale Hanım’ı.

Adnan Şenses biyografi denildiğinde bu güzel hayatına birçok aşk ve sanat sığdırdığı kesinlikle gözle görülür bir gerçek olduğu gözler önüne serilmekte.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal