Adana'nın meşhur yemekleri nelerdir, Adana yöresel yemekleri, Adana yöresel çorbalar konuları ile ilgili detaylar haberimizde...

Adana'nın mutfağı oldukça zengin yemekler ile doludur. Adana'da yöresel yemekelerde en fazla ekşi, acı, zeytinyağı, yeşillik ve deniz ürünleri kullanılır. Tabi olmazsa olmazı ise kırmızı ettir. Adana denince akla ilk gelen yöresel yemek ise Adana Kebap oluyor haliyle.

ADANA'NIN MEŞHUR YEMEKLERİ NELERDİR

Adana yemeklerinde kullanılan diğer malzemeler arasında un, bulgur, süt, yoğurt, peynir ve çökelek çokça tercih edilir.

ADANA YÖRSEL ÇORBALAR

Çorbalarında ise hamur çorbası, yüzük çorbası ve düğün çorbası, sebze yemeklerinden süllüm, mercimekli ıspanak başı ve kabak çintmesi en meşhur lezzetleridir.

ADANA YÖRESEL YEMEKLER

Yemeklerde ise ekşili topalak, sarımsaklı köfte, içli köfte ve sakatat dolması ve Adana Kebap tercih ediliyor.

Son Dakika Kültür - Sanat Haberleri için aşağı kaydırın.