73. Cannes Film Festivali Seçkisi Duyuruldu

73. Cannes Film Festivali’nin 56 filmlik seçkisi belli oldu. Filmler, festivallerde “Cannes 2020” etiketiyle sinemaseverlere sunulacak.

04.06.2020-09:21 - (Son Güncelleme: 04.06.2020-09:19) 73. Cannes Film Festivali Seçkisi Duyuruldu

Bu yıl coronavirüs tedbirleri nedeniyle ilk kez online düzenlenecek olan 73. Cannes Film Festivali’nin 56 filmlik seçkisi belli oldu.

festival direktörü Thierry Fremaux tarafından açıklanan filmler; New York, San Sebastian, Venedik, Toronto gibi festivallerde “Cannes 2020” etiketiyle sinemaseverlere sunulacak.

Film seçkisinde Fransız filmlerin ve kadın yönetmenlerin yapımlarının geçmiş tarihlere göre artış gösterdiği gözlemlendi.

Wes Anderson'ın The French Dıspatch, François Ozon'un ETE 85, Naomi Kawase'nin True Mothers,  Steve McQueen'in Lovers Rock ve Mangrove filmleri festivalde yer alan yapımlar arasında bulunuyor.

Bu yıl Cannes adına gösterilecek filmler için jüri oylaması veya herhangi bir ödül dağıtımı yapılmayacak. 2020’nin jüri başkanı olarak açıklanan Spike Lee’ye gelecek yıl yapılacak festivalde aynı görev teklif edilecek.

Bu yıl Cannes adına gösterilecek filmler önümüzdeki bahar ayları arasında sinemalarda olacak.

Öte yandan filmler için jüri oylaması veya herhangi bir ödül dağıtımı da yapılmayacak. Bu yılın jüri başkanı Spike Lee de gelecek sene festivalde aynı görevi üstlenecek.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal