7. Boğaziçi Film Festivali'nin Kazananları Belli Oldu!

Bu yıl 7.'si gerçekleşen 'Boğaziçi Film Festivali' ödülleri sahiplerini buldu.

26.10.2019-17:44 - (Son Güncelleme: 26.10.2019-17:33)

Bu yıl 7.'si düzenlenen festival, Beyoğlu Ses Tiyatrosunda gerçekleştirilen ödül töreniyle sona erdi.

Yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun'un jüri başkanlığını yaptığı, fotoğraf sanatçısı Ebru Ceylan, oyuncu Cemre Ebüzziya, yazar Mustafa Çiftci ve oyuncu Nalan Kuruçim'den oluşan "Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması" jürisi, yarışma filmlerini inceledi.

Yapılan bu inceleme sonucunda Burak Çevik'in yönettiği "Aidiyet" en iyi film seçilerek, 100 bin lira değerindeki Altın Yunus Ödülü'nü kazandı. Film ayrıca "En İyi Senaryo Ödülü"nün de sahibi oldu.

Gecede "Bağlılık- Aslı" filmiyle "En İyi Yönetmen" ödülünü Semih Kaplanoğlu, "Uzun Zaman Önce" adlı filmdeki rolüyle "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü Nihan Dengiz Okutucu, "Nuh Tepesi"nde canlandırdığı karakterle "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü Ali Atay kazandı.

"En İyi Görüntü Yönetmeni" ödülüne "Dilsiz" filmiyle Andreas Sinano değer görülürken "Kovan" adlı yapımla "En İyi Kurgu" ödülünün sahibi olmaya Erkan Erdem hak kazandı.

Zor koşullarda film yapma yeteniğini ortaya koyan, bütçesinden çekimine kadar filmin tüm süreçlerini başarıyla tamamlayan yapımcıları ve bağımsız sinemayı desteklemek için festival dahilinde Film Yapımcıları Meslek Birliği (FİYAB) tarafından verilen FİYAB Yapımcı Ödülü'nü ise prömiyerini yine festivalde gerçekleştirdiği "Kapan" filmi ile Seyid Çolak kazandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal