57. Antalya Altın Portakal Film Festivali Başladı

Bu sene 57.'si düzenlenen Altın Portakal Film Festivali başladı. Antalya'daki açılış töreniyle başlayan festivale Ercan Kesal, Gülse Birsel, Kıvanç Sezer, Taner Birsel, Zeynep Oral gibi ünlü isimler de katıldı.

05.10.2020-09:26 - (Son Güncelleme: 05.10.2020-09:23) 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali Başladı

Bu yıl 57.'si düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültür Turizm Bakanlığı katkılarıyla düzenlendi. Yeni tip koronavirüs salgını gölgesinde kapılarını açan festivale çok sayıda ünlü senarist, yönetmen, oyuncu isimler katıldı.

Yazar ve seslendirme sanatçısı Yekta Kopan'ın sunumuyla gerçekleştirilen açılış töreni, Cam Piramit yanındaki 'Yıldızların Altında 1' adlı açık alanda koronavirüs tedbirleri kapsamında yapıldı.

Koronavirüs önlemleri kapsamında gerçekleştirilen festivalde davetliler mesafeli olarak oturtuldu.

Festival gecesinde, Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde koronavirüs tanısıyla yoğun bakımda tedavi gören Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in geçen yılki törende yaptığı konuşmadan bir kesit izletildi.

'ALTIN PORTAKAL DAİMA GEÇ KALDI'

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, törende gerçekleştirdiği konuşmada, festivalin kendisinden bile büyük olduğunu, saçlarının beyazlamasına rağmen Altın Portakal'ın daima genç kaldığını söyledi.

Covid-19 nedeniyle olağanüstü günlerin yaşandığını dile getiren Demircan, 'Geçtiğimiz yıl bu günlerden bahsedilse 'Bu dediğin ancak filmlerde olur.' diyeceğimiz şartlar hayatımızın doğal bir parçası olmuş durumda. Aşk, sevgi, muhabbet, dostluk çevresine bariyerler çekilir. Normal, hayal ile halüsinasyon arasında konumlanır' açıklamalarında bulundu.

Bugün dünyanın her köşesinde ve festivalde salgın korkusuyla yaşandığını belirten Demircan, Başkan Muhittin Böcek'in de virüs ile mücadele ettiğini anımsattı ve herkese acil şifalar diledi.

Altın Portakal'ın bakanlık olarak sürekli paydaşı olduklarını söyleyen Demircan, 'Böylesine olağanüstü şartlarda tedbirlerle yapılan Antalya Film Festivalimiz bu yıl özel bir misyon da ifa ediyor. 2021'de salgın etkisinden arınmış bir dünya, bir sinema bir festivalle buluşmak dileğiyle' şeklinde konuştu.

Demircan, sinema gösterimlerinin açık havada yıldızların altında, Akdeniz kıyılarında, kontrollü olarak gerçekleştirileceğini söyledi.

FESTİVAL KEŞANLI ALİ DESTANI FİLMİNİN GÖSTERİMİYLE SONA ERDİ

Festival İdari Direktörü Cansel Tuncer de Türk sinema endüstrisinin temsilcileri ve değerli bilim insanlarıyla yaptıkları görüşmeler neticesinde gerekli önlemleri alarak festivali düzenlemeye karar verdiklerini söyledi.

Bu sene koronavirüs salgını sebebiyle festivalin akışında zorunlu değişiklikler yaptıklarını dile getiren Tuncer, sinemanın ve sanatın ışığını tüm zorluklara rağmen söndürmediklerini belirtti.

Düzenlenen konuşmaların ardından festivalde yarışacak filmlerden kesitler sunuldu.

Festival gecesinde uluslararası uzun metraj, ulusal uzun ve kısa metraj ile belgesel yarışmaların jüri üyeleri tanıtıldı.

Açılış töreni başrollerini Fatma Girik ve Fikret Hakan'ın paylaştığı, Atıf Yılmaz'ın yönetmenliğini üstlendiği 1964 yapımı Keşanlı Ali Destanı adlı filminin gösterimiyle sonlandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal