5 Bin Yıllık Troya Efsanesi Aspendos'ta

5 bin yıllık Troya efsanesinin sahnede gösterildiği 26. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali dahilinde Antalya EXPO'da sergiye açıldı.

17.09.2019-16:21 - (Son Güncelleme: 17.09.2019-16:12)

Sanat yönetmenliğine Devlet Opera, Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Murat Karahan'ın hakim olduğu ve 5 bin yıllık Troya efsanesinin sahnede gösterildiği opera, 26. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali dahilinde Antalya EXPO'da sergiye açıldı.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt ile Ünlü Balet Tan Sağtürk Aynı Sahnede 

Tarihin en önemli savaşlarından birini sahneye alan ve İzmirli ozan Homeros'un senaristliğini üstlendiği "İlyada" destanını, gerçekleştiği Anadolu döneminin destansı geleneğine ve görkemine uygun bir atmosfer, ışık, ses, görüntü, renk, müzik ve dansın büyüsü ile sahnede hayat bulan efsanede, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt ile ünlü balet Tan Sağtürk aynı sahnede seyirci ile buluştu.

Bestesi Bujor Hoinic'e, librettosu Artun Hoinic'e, rejisörlüğü Recep Ayyılmaz'a, koreografisi ise Volkan Ersoy'a ait yapıtta, orkestra, koro ve balede aynı anda 300 sanatçı sahne aldı.

Gösterimde, Devlet Opera ve Balesi Bale Sanatçısı Bora Acar Zöngür de engelsiz dans gösterisini sahneye taşıdı.

Son Gösterim Günü 18 Eylül Çarşamba

Sadece yerli turistlerin değil yabancı turistlerin de seyirci olarak katılım sağladığı opera, izleyici tarafından heyecanla izlendi.

26. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, tenor Murat Karahan'ın da solist olarak sahnede bulunacağı Gala Konser ile 18 Eylül günü son gösterimini yapacak.

Son Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal