4. Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması Sonuçlandı

"Bağımlılıklarla Mücadelenin 100. yılında Sağlıklı Yaşamın Önemi" ana temasıyla gerçekleşen Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması"nda ödüller sahiplerini buldu.

20.06.2020-11:28 - (Son Güncelleme: 20.06.2020-11:27) 4. Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması Sonuçlandı

Yeşilay tarafından sigara, alkol, uyuşturucu ve teknoloji bağımlılığına karşı uluslararası kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması"nda ödüller sahiplerini buldu.

"Bağımlılıklarla Mücadelenin 100. yılında Sağlıklı Yaşamın Önemi" ana temasıyla gerçekleşen yarışmanın ödül töreni, coronavirüs tedbirleri kapsamında online olarak gerçekleştirildi.

55 ülkeden 479 karikatüristin  başvuru yaptığı yarışmaya bu yıl 55 ülkeden 479 karikatürist, 908 eser ile başvuru yaptı.

Yarışmada Fethi Gürcan Mermertaş birinci olurken, Rusya'dan Vladimir Nenashev ikinci ve Türkiye'den Faruk Düz ise üçüncü oldu.

"Mazhar Osman Ödülü"ne Ahmet Öztürk Levent, "100. Yıl Özel Ödülü"ne ise Hakkı Uslu’nun seçildiği yarışma kapsamında verilen başarı ödüllerine Endonezya'dan Jitet Kustana, Türkiye'den Kürşat Zaman ve İran'dan Hamid Ghalijari değer görüldü.

Yeşilay Genel Başkanı Mücahit Öztürk, yarışmayla ilgili şunları söyledi:

"Karikatür bazen bir resimden ya da şekilden ibaret değildir. Bu resim ve şekil birçok anlam ifade eder. Bu nedenle özellikle gençlerin ve çocukların karikatüre olan ilgisi de bizim açımızdan çok değerlidir. Bu yarışmaya gelen her eser de bizim için çok kıymetlidir ve biz bunların doğru mesajlarını tü insanlığa ulaştırmaya çalışıyoruz.""

Yeşilay Bilim Kurulu Başkanı aynı zamanda yarışmanın jüri üyesi Prof. Dr. Peyami Çelikcan ise "Yarışmaya gösterilen ilgi kadar, karikatürlerin kalitesi de bizleri çok cesaretlendirdi. Yarışmaya katılan bütün karikatürleri, sergi yoluyla, kataloglar basarak, gazetelerde kullanarak, Yeşilçay'ın bütün çalışmalarında kaliteli bir şekilde değerlendirdik." dedi.

Öte yandan, yarışma katılan eserler, aynı zamanda "www.yesilay.org.tr" adresinde yer alan sanal sergi ile görülebilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal