39. İstanbul Film Festivali Uluslararası Yarışma ve Ulusal Belgesel Yarışması Ödülleri Verildi

39. İstanbul Film Festivali Uluslararası Yarışma ve Ulusal Belgesel Yarışması’nın ödül töreni dün akşam düzenlenen törenle Salon İKSV’de gerçekleşti. İşte haberin detayları...

21.10.2020-15:53 - (Son Güncelleme: 21.10.2020-15:50)  39. İstanbul Film Festivali Uluslararası Yarışma ve Ulusal Belgesel Yarışması Ödülleri Verildi

Bu yıl 39. İstanbul Film Festivali Uluslararası Yarışma ve Ulusal Belgesel Yarışması’nın ödül töreni, dün akşam Salon İKSV’de gerçekleşti. Törende Uluslararası Yarışma’da en iyi filme verilen Altın Lale ödülünün yanı sıra Jüri Özel Ödülü, Mansiyon, Halk Ödülü ve Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Federasyonu Ödülleri; Ulusal Belgesel Yarışması’nda ise En İyi Belgesel ödülü ile Mansiyon verildi.

Başkanlığını yönetmen Tayfun Pirselimoğlu’nun üstlendiği 39. İstanbul Film Festivali Uluslararası Yarışma jürisinde yönetmen Burak Çevik, oyuncu Hazar Ergüçlü, sinema tarihçisi ve programcı Jasmin Basic ile dağıtımcı Anthony Bobeau yer aldı.

İKSV eski yönetim kurulu başkanı ve İstanbul Film Festivali kurucularından Şakir Eczacıbaşı anısına Eczacıbaşı Topluluğu tarafından verilen Uluslararası Yarışma Altın Lale Ödülü için bu yıl 12 film yarıştı. Altın Lale’yi Valentyn Vasyanovych’in yönettiği Atlantis kazandı.

Uluslararası Yarışma’da Jüri Özel Ödülü’nü Alex Piperno’nun yönettiği Denizaltısı da Olsun İsteyen Cam Temizleyici / Window Boy Would Also Like to Have a Submarine kazandı. Uluslararası Yarışma’da Camila Morrone’ye Mickey ve Ayı / Mickey and the Bear filmindeki başarılı oyunculuğu nedeniyle Mansiyon takdim edildi.

Uluslararası Yarışma ödülleri Eczacıbaşı Topluluğu tarafından para ödülleriyle destekleniyor. Büyük ödül Altın Lale’yi kazanan yönetmen 10 bin euro, filmin Türkiye’deki dağıtımını üstlenen firma 50 bin TL, Jüri Özel Ödülü’nü kazanan filmin yönetmeni ise 5 bin euro ile ödüllendiriliyor. 39. İstanbul Film Festivali Uluslararası Yarışma’da ilk kez çevrimiçi verilen Halk Ödülü’nü kazanan film izleyici oylarıyla belirlendi. Halk Ödülü’nü, Mahnaz Mohammadi’nin yönettiği Oğul–Ana kazandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal