31. Ankara Uluslararası Film Festivali 3 Eylül'de Başlıyor

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle ve Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen 31. Ankara Uluslararası Film Festivali, 3-11 Eylül 2020 tarihleri arasında Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda sinemaseverlerle buluşuyor.

01.09.2020-09:24 - (Son Güncelleme: 01.09.2020-09:19) 31. Ankara Uluslararası Film Festivali 3 Eylül'de Başlıyor

Pandemi dolayısıyla yoğun önlemler ve tedbirler ile gerçekleştirilecek olan 31. Ankara Uluslararası Film Festivali 3-11 Eylül tarihleri arasında sinemaseverleri bekliyor. Sinemaseverlerin ilgi ve merakla takip ettikleri bu organizasyonun biletleri kısa bir süre önce satışa çıktı.

31. Ankara Uluslararası Film Festivali 

Onur Ödülleri

31. Ankara Uluslararası Film Festivali’nin Onur Ödülleri bu yıl, Aziz Nesin Emek Ödülü oyuncu Şerif Sezer’e, Sanat Çınarı Ödülü oyuncu, yönetmen ve yazar Tamer Levent’e ve Kitle İletişim Ödülü de bağımsız film dağıtım ağı Başka Sinema’ya verilecek. Onur Ödülleri 3 Eylül’de festivalin Açılış Töreni’nde sahiplerini bulacak.

13 ülke ve 59 yönetmenden toplamda 56 filmin gösterileceği festival, pandemi koşullarına özel önlemlerin alınacağı salonlarda ve izleyicilerin kendilerini güvende hissedecekleri koşullar gözetilerek gerçekleşecek.

Ödüllü Filmler Türkiye’de İlk Kez Festivalde

Festivalin dünyadan yeni ve klasik filmleri buluşturan Dünya Sineması’nın seçkileri de heyecan uyandırıyor. Berlin, San Sebastián, Stockholm gibi dünya festivallerinden ödüllerle dönmüş filmleri buluşturan 'Festivallerden' seçkisinde, Almanya, Fransa, Hollanda, İspanya, İtalya ve Yunanistan’dan toplam 6 film, Türkiye’de ilk kez Ankara’da seyirciyle buluşacak.

'Madame X: An Absolute Ruler' (1978), Ticket of No Return' (1979), 'Exil Shanghai' (1997) gibi sıradışı filmleriyle tanıdığımız Ulrike Ottinger’in dünya prömiyerini bu yıl Berlin Film Festivali’nde yapan otobiyografik belgeseli 'Paris Calligrammes'; Christian Petzold’un romantik bir hayalet hikâyesi anlatan ve Berlin Film Festivali’nde FIPRESCI Ödülü ile En İyi Kadın Oyuncu dalında Gümüş Ayı Ödülü’nü kazanan son filmi 'Undine'; Almanyalı aktris Ina Weisse’nin yönettiği ve başrolündeki usta oyuncu Nina Hoss’a San Sebastián ve Stockholm film festivallerinden ödüller getiren gerilim dozu yüksek dram 'The Audition / Seçmeler'; bağımsız İtalyan sinemacı Danilo Caputo’nun dünya prömiyerini Berlin Film Festivali’nin Panorama bölümünde yapan ve etkileyici bir yeniden doğuş hikâyesini işleyen son filmi 'Sow the Wind / Rüzgârı Eken'; Almanyalı yönetmen Arne Körner’in temposu yüksek komedisi 'Gasmann' ve efsanevi İspanyol yönetmen Luis Buñuel’in kariyerindeki unutulmaz anlardan birini hayal gücüyle yeniden inşa eden Salvador Simo animasyonu 'Buñuel in the Labyrinth of the Turtles / Buñuel Kaplumbağaların Labirentinde', Türkiye’deki ilk gösterimlerini festivalde yapacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal